NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι ψηφιακοί πορτοφολάδες τινάζουν την μπάνκα στον αέρα, οι ασφαλιστικές παγώνουν

Οι ψηφιακοί πορτοφολάδες τινάζουν την μπάνκα στον αέρα, οι ασφαλιστικές παγώνουν

Την στιγμή που όλα είναι ανοικτά για την ασφαλιστική αγορά προς αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών, έχοντας ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα, οι ασφαλιστικές «παγώνουν» βλέποντας ότι ανοίγει ένα νέος κύκλος cyber χτυπημάτων, σφοδρότερων των ransomware. Οι ψηφιακοί πορτοφολάδες, ξεκληρίζουν περιουσίες από τα ψηφιακά πορτοφόλια.

Λίγα βήματα πριν το ξεκαθάρισμα βρίσκονται οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα. Συνενώνουν δυνάμεις με στόχο να αναδιαρθρώσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα τους, να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας και νέα εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα. Η εμβέλεια των ασφαλιστικών αυτών προϊόντων δεν θα περιορίζεται στην εγχώρια αγορά, αλλά θα καλύπτει, μεταξύ άλλων, και διεθνείς συναλλαγές.

Ο κίνδυνος δεν κλειδώνει

Αν και οι μεγάλοι αντασφαλιστικοί όμιλοι σε εμπεριστατωμένες μελέτες τους προειδοποιούν, βλέποντας να έρχεται τσουνάμι cyber κινδύνων με την απότομη επιβολή της ψηφιακής τεχνολογίας, οι ασφαλιστικές μπροστά σε ένα κίνδυνο που εξελίσσεται παγώνουν, ενώ δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή να συλλέξουν πληροφορίες για να γράψουν το ύψος των κινδύνων και να τον ασφαλίσουν.

Οι cyber κίνδυνοι μεταλλάσσονται, αρχής γενομένης, αυτή την εποχή, με τους κινδύνους που ενέχουν τα ψηφιακά πορτοφόλια, τα οποία είναι προορισμένα για ψηφιακές πληρωμές και άλλου είδους ψηφιακές συναλλαγές. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 τα ψηφιακά πορτοφόλια πέρασαν στο στόχαστρο της οργανωμένης ψηφιακής διάρρηξης με τους χάκερς να δρουν ανενόχλητοι, αφού δεν μπορεί να εντοπιστεί, όπως με τα ransomware, ηλεκτρονική επικοινωνία. Χάνουν περιουσίες οι κάτοχοι χωρίς να μπορούν να τις αποκαταστήσουν, αφού η μορφή του εγκλήματος διαφέρει και απαιτεί λύτρα για την επαναφορά της ιδιοκτησίας. Κύριος στόχος οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και το cloud computing που έχουν μεταφέρει τις υπηρεσίες των πελατών σε ψηφιακή μορφή.

Άνθρακας ο θησαυρός με τους cyber κινδύνους

Και, αν και λίγα χρόνια πριν οι ασφαλιστικές βλέποντας τους νέους τομείς τεχνολογίας, έκαναν λόγο για θησαυροφυλάκιο κινδύνων με υψηλή κερδοφορία, σήμερα δείχνουν απρόθυμοι να καλύψουν τον κίνδυνο, γιατί δεν τον γνωρίζουν, εξελίσσεται όσο εξελίσσεται η τεχνολογία.

Στην Ελλάδα είναι δύσκολο οι ασφαλιστικές κατά ζημιών να γράψουν τον κίνδυνο 100%, ακόμα και αν προχωρήσουν οι μεγάλες εξαγορές και πάρουν θέσεις ισχύος στην αγορά.

Επόμενες κινήσεις για την ελληνική αγορά

Ουσιαστικά έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα ένα νέος κύκλος συναλλαγών όπως η συμφωνία της Ορίζων με την Interamerican για την απόκτηση της δεύτερης από την πρώτη την άδεια μεικτών ασφαλειών. Πρόκειται για μία επιχειρηματική κίνηση η οποία θα αποφέρει οφέλη στην Interamerican, καθώς, μέχρι σήμερα, είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει δαπάνες για ξεχωριστές εταιρείες, αλλά και να διακρατά υψηλά αποθεματικά.

H Groupama από την άλλη, φαίνεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα της αγοράς, να παίρνει σειρά, αλλά και η Υδρόγειος, η οποία προς στιγμήν δεν δείχνει σημάδια. Πηγές ωστόσο κοντά στο epixeiro.gr αναφέρουν ότι μία συναλλαγή με την Ydrogeios μπορεί να ανακοινωθεί εν ώρα απόλυτης σιγής, όπως ακριβώς η συναλλαγή μεταξύ Allianz και Ευρωπαϊκής Πίστης.

Στο απόηχο των συζητήσεων τέλος η Eurolife – η Fairfax και Pimco της Allianz.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr