NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Neptune Hotels: Ένα πρότυπο θετικού εργασιακού περιβάλλοντος στην Κω

Neptune Hotels: Ένα πρότυπο θετικού εργασιακού περιβάλλοντος στην Κω

Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa στην Κω. Ένα επιτυχημένο ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έναν όμορφο προορισμό με ευχαριστημένους επισκέπτες-πελάτες και ικανοποιημένους εργαζόμενους.

Κως, ιδιαίτερος και φιλόξενος προορισμός για απαιτητικούς επισκέπτες

Η Κως, η πατρίδα του Ιπποκράτη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Νότιου Αιγαίου. Διαθέτει πλήθος μνημείων και αξιοθέατα, όπως τον πλάτανο του Ιπποκράτη, την Πλατεία Ελευθερίας, το Ιπποτικό Κάστρο της Αντιμάχειας, την Εκκλησία της Παναγίας Κεφάλου, τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, το Μύλο του Παπά και πολλά άλλα που αξίζει ο επισκέπτης να δει στην Κω. Όλα αυτά τα μνημεία συνοψίζουν την πλούσια ιστορία του νησιού, το οποίο διαθέτει και πανέμορφες αμμώδεις παραλίες που σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

Η Κως είναι τόπος ιδιαίτερα φιλόξενος, με πλούσιο παρελθόν, που μπορεί να προσφέρει στον καθένα αυτό που ονειρεύεται να ζήσει στις διακοπές του.

Η τεράστια ακτογραμμή της Κω περιλαμβάνει παραλίες για όλα τα γούστα, από απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές μέχρι καλά κρυμμένους κόλπους. Τα γραφικά χωριά και οι ορεινές διαδρομές από την άλλη, αποκαλύπτουν τις αστείρευτες ομορφιές του νησιού και τις δυνατότητες για εξερεύνηση. Είναι καλά αναπτυγμένη τουριστικά με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες για διασκέδαση, διαμονή, καλό φαγητό. Θεωρείται μάλιστα ιδανικός προορισμός για ημερήσιες εκδρομές σε άλλα νησιά, με πολύ ενδιαφέρον island hopping καθώς η Κάλυμνος, η Ψέριμος και η Νίσυρος βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa

Ένα πολύ σημαντικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κω, είναι το συγκρότημα Neptune Hotels.

Στο συγκρότημα Neptune Hotels μπορούν να γίνουν πραγματικότητα ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Το πολυτελές συγκρότημα υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, χτισμένο στα πρότυπα ενός γραφικού ελληνικού χωριού με πλακόστρωτα σοκάκια και ανθισμένους κήπους. Το Neptune Hotels απλώνεται σε έκταση 150.000 τ.μ. ως την αμμουδερή παραλία του Τρούλου, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και θέα την Κάλυμνο. Δικαίως αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξέγνοιαστες διακοπές. Προσφέρει τη δυνατότητα διαμονής σε ευρύχωρα δωμάτια, πολυτελείς σουίτες και διαμερίσματα, ενώ διαθέτει έναν σημαντικό αριθμό εστιατορίων με ποικιλία σε κουζίνες που θα ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη (Ελληνική, Ασιατική, Ιταλική, BBQ & Tex-Mex), όπως, επίσης, πολλά μπαρ και πισίνες για όλους και όλες τις ηλικίες. Οι ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και τα watersports, οι εγκαταστάσεις ευεξίας & Spa, ο μεγάλος παιδότοπος και οι προσεγμένες εγκαταστάσεις με παιδικές δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις και τα προγράμματα για όλη την οικογένεια, έχουν στόχο τη καλοπέραση των φιλοξενούμενων ανεξαρτήτου ηλικίας. Επιπρόσθετα, οι γενναιόδωροι εξωτερικοί χώροι του συγκροτήματος και οι προσεγμένοι κήποι, που αποτελούν σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος, προσφέρουν άπλετο χώρο για απολαυστικούς περίπατους.

Το συγκρότημα Neptune Hotels που βρίσκεται κοντά στο γραφικό Μαστιχάρι, απέχει μόλις δέκα λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω και 18 χλμ. από το κέντρο του νησιού. Είναι από τα πλέον βραβευμένα ξενοδοχεία και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης για το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει.

Οι πελάτες του Neptune Hotels προέρχονται κυρίως από την αγορά της DACH (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) με υψηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια και λόγω της εξαιρετικής φήμης του, αρκετοί επισκέπτες από διαφορετικές χώρες αρχίζουν να το επισκέπτονται και μάλιστα επαναλαμβανόμενα.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 569 δωμάτια, σουίτες και διαμερίσματα.

Στην ευχαριστημένη και επαναλμβανόμενη πελατεία, ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο, αναμφισβήτητα, έχει συμβάλει στην επιτυχημένη λειτουργία των ξενοδοχείων, ειδικά σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, είναι τα στελέχη και όλοι οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος Neptune Hotels Resort.

Ο κ. Κώστας Ζαρίκος, Γενικός Διευθυντής του συγκροτήματος Neptune Hotels, μίλησε στη Μαργαρίτα Μανούσου και στο epixeiro.gr σχετικά με την επιτυχημένη πορεία των ξενοδοχείων αναδεικνύοντας τους λόγους αυτής της επιτυχίας η οποία οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, αλλά και στα στελέχη και τους εξαιρετικούς εργαζόμενους που διαθέτει.

NEPTUNE-HOTEL-KOS-Zarikos.jpg?mtime=20220810233336#asset:366206:freeHeight

Επαναλαμβανόμενη πελατεία

Το συγκρότημα Neptune Hotels απολαμβάνει υψηλό ποσοστό επαναλαμβανόμενων πελατών, το οποίο κυμαίνεται στο 40% με 45%. Ορισμένοι από αυτούς αποτελούν επισκέπτες του Neptune για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η φιλοσοφία μας είναι ο σεβασμός και η συνέπεια προς κάθε κατεύθυνση

Παράγοντες που παροτρύνουν τους επισκέπτες-ταξιδιώτες να επιλέγουν το Neptune Ηotels

Μία αρχή στη φιλοσοφία της διοίκησης, σημειώνει ο κ. Ζαρίκος, είναι ο σεβασμός που οφείλει η εταιρεία να δείχνει στον επισκέπτη ο οποίος την έχει εμπιστευθεί για όμορφες και ασφαλείς διακοπές. Επιπρόσθετα, συνεχίζει ο κ. Ζαρίκος, φιλοσοφία της εταιρείας είναι και ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν ακατάπαυστα να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επισκέπτες. Η επιτυχία στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών είναι εμφανής και από τα κολακευτικά σχόλια στα ερωτηματολόγια ικανοποίησης πελατών. Γενικά, η φιλοσοφία της εταιρείας είναι ο σεβασμός και η συνέπεια προς κάθε κατεύθυνση και αυτό φαίνεται να αναγνωρίζεται από τον επισκέπτη.

Ικανοποίηση των απαιτήσεων της πελατείας

Πολιτική του ξενοδοχείου είναι να ακούει με μεγάλη προσοχή όλες τις παρατηρήσεις των πελατών, αναφέρει ο κ. Ζαρίκος, στη συνέχεια γίνεται οργανωμένη αξιολόγηση με στόχο να επιλύει τυχόν προβλήματα, ώστε να αποκαθίστανται γρήγορα τα όποια συμβάντα, με αποτέλεσμα αυτά να επηρεάζουν την εμπειρία των πελατών στο ελάχιστο.

Έχουν δημιουργηθεί ειδικές διαδικασίες καταγραφής και αξιολόγησης των εμπειριών των πελατών, σημειώνει ο ίδιος, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα αποτυπώνονται στις αξιολογήσεις τους, στα ερωτηματολόγια ικανοποίησης και στην επαφή τους με συγκεκριμένα τμήματα όπως με την Guest Relations, την Υποδοχή κ.λπ.

Προσθέτει, επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό διερευνώνται τυχόν προβλήματα, δίνονται απαντήσεις στον πελάτη, ενημερώνονται τα τμήματα για τυχόν παραλήψεις και πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν και διορθώνονται λάθη, ώστε κάθε μέρα να η εταιρεία να γίνεται καλύτερη.

Ταυτόχρονα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαρίκος, οι νέοι πελάτες, που έρχονται για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο, απολαμβάνουν τις άρτιες εγκαταστάσεις, το πρόθυμο και αποτελεσματικό προσωπικό, το όμορφο τοπίο, τους κήπους την τάξη και την καθαριότητα που συναντούν στο Neptune.

Παράθεση - epixeiro.gr

Tο προσωπικό είναι η κινητήρια δύναμη λειτουργίας του συγκροτήματος.

Σημαντική η συμβολή των εργαζομένων στα θετικά αποτελέσματα

Όπως συνηθίζουμε να αναφέρουμε, λέει ο κ. Ζαρίκος, το προσωπικό μας είναι η κινητήρια δύναμή μας. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Neptune Hotels συμμερίζεται την άποψη ότι το καλό εργασιακό περιβάλλον συνεισφέρει θετικά στην παραγωγικότητα των υπαλλήλων και άρα συνδέεται άρρηκτα με την επιτυχία της επιχείρησης. Συνεπακόλουθα, το Neptune Hotels επενδύει στη δημιουργία θετικού εργασιακού περιβάλλοντος προωθώντας παράλληλα θετικές ενισχύσεις που προάγουν την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων. Εξάλλου, το θετικό εργασιακό περιβάλλον διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο από αυτόν του τυπικού ρυθμιστή της ευημερίας και ικανοποίησης των εργαζομένων.

Τονίζει επίσης ότι η Διοίκηση του Neptune Hotels για να επιτύχει τον παραπάνω στόχο, πραγματοποιεί μια σειρά από δράσεις που λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση, προάγοντας την αμφίδρομη δέσμευση μεταξύ προσωπικού και της εταιρείας. Προσθέτει, δε, ότι αυτό αποδεικνύεται από στοιχεία, όπως το γεγονός ότι το 35% του προσωπικού βρίσκονται στην εταιρεία πάνω από 10 έτη.

Η εταιρεία καλλιεργεί ένα σύστημα αξιών που βασίζεται στους εξής τρεις πυλώνες:

  1. στη διαμόρφωση καλής σχέσης μεταξύ των εργαζομένων και της Διοίκησης
  2. στη σχέση μεταξύ των εργαζομένων και της δουλειάς τους και
  3. στη διατήρηση των σχέσεων των εργαζόμενων μεταξύ τους.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία ενθαρρύνει τη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού της.

NEPTUNE-HOTEL-KOS_exercising.jpg?mtime=20220810234508#asset:366207:freeHeight

Ορισμένες από τις σημαντικότερες ενέργειες που πραγματοποιεί η εταιρεία για να οικοδομήσει ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον περιγράφονται παρακάτω, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές αναφέρει ο κ. Ζαρίκος.

Neptune Campus

Το Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa προχώρησε στην εξαγορά και πλήρη ανακαίνιση ξενοδοχειακής μονάδας στο Μαστιχάρι της Κω, η οποία υλοποιήθηκε το 2019 με αποκλειστικό σκοπό να στεγάζει το προσωπικό και να παρέχει κατοικία σε εργαζόμενους που μετακινούνται προσωρινά εκτός τόπου κατοικίας τους, στο πλαίσιο της εργασίας τους στο ξενοδοχείο.

neptune-campus_entrance_2976.jpg?mtime=20220810233200#asset:366199:freeHeight

Η μονάδα, ανακαινίσθηκε σε επίπεδο ξενοδοχείου 4 αστέρων και τα δωμάτια φιλοξενούν ένα ή δύο άτομα. Στις παροχές δωματίου περιλαμβάνονται A/C και τηλεόραση καθώς επίσης και internet υψηλής ταχύτητας. Διαθέτει αίθουσα αναψυχής με οθόνη 55 ιντσών, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ο εργαζόμενος για να είναι ξεκούραστη η διαμονή του. Το Neptune Campus βρίσκεται 300μ. από την παραλία στο Μαστιχάρι.

Έκτακτες ενισχύσεις

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εφέτος διανέμει πλέον της τακτικής μισθοδοσίας, έκτακτη επιχορήγηση έως 700 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας για αγορές επισιτιστικού χαρακτήρα.

Εστιατόριο προσωπικού

Βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου και ο χώρος είναι κλιματιζόμενος με τηλεόραση. Σερβίρει στο προσωπικό 3 φορές τη μέρα - πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Διαθέτει, επίσης, και επιλογές από vegan & vegetarian, ενώ κάθε μέρα υπάρχουν 2 βασικά φαγητά, ζυμαρικά, λαχανικά και 4 γαρνιτούρες. Συνοδεύονται από 3-4 διαφορετικές σαλάτες, ενώ υπάρχουν επιλογές από φρούτα, γλυκά και παγωτά.

Λεωφορείο για το προσωπικό

20 Δρομολόγια καθημερινά προς Neptune Hotels από διάφορα σημεία της Κω.

Neptune-Hotels-Kos-CAMP_US.jpg?mtime=20220812112957#asset:366351:freeHeight

Παράθεση - epixeiro.gr

Συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού

Σεμινάρια & Εκπαίδευση

Συμμετοχή σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Συνεχείς εκπαιδεύσεις του προσωπικού εντός του ξενοδοχείου. Σε συνεργασία με ΙΕΚ γίνονται ενημερωτικά open days για τον επαγγελματικό προσανατολισμό του προσωπικού και την επαγγελματική ανέλιξή τους.

Όπως σημειώνει ο κ. Ζαρίκος, στόχος των ενεργειών αυτών είναι οι εργαζόμενοι από όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας να αισθάνονται ότι η εργασία τους εκτιμάται και ότι τους δίνεται κάθε ευκαιρία κι εφόδιο για την επίτευξη των προσωπικών τους επιδιώξεων. Διότι ο ικανοποιημένος εργαζόμενος αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της εταιρείας προς τα έξω.

Κατανοώντας τη σημασία του, το Neptune Hotels έχει υιοθετήσει την ικανοποίηση των εργαζομένων του ως μια από τις προτεραιότητες του στους σκοπούς της εταιρείας.


Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa στην Κω - www.neptune.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr