NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Πέντε ημέρες ταξίδι στις γεύσεις του οίνου στο Ρήνο

Πέντε ημέρες ταξίδι στις γεύσεις του οίνου στο Ρήνο
Φωτογραφία: Claudia Goldberg, Fotokrapher

Πέντε γεμάτες ημέρες θα διαρκέσει το «ταξίδι» στις γεύσεις του Οίνου, στο ιστορικό λιμάνι της Κολωνίας, πάνω στα νερά του Ρήνου -το ποτάμι που τις εαρινές ημέρες οι αχτίδες του ηλίου το καλύπτουν από τις 6 π.μ. μέχρι και τις 9 μ.μ.

Πάνω στο ποτάμι που επί εκατοντάδες χρόνια ενώνει τον πολιτισμό της Κεντρικής Ευρώπης με τον κόσμο και ωθεί την οικονομία των χωρών, την οικονομία της εστίασης και του οίνου γιορτάζουν σήμερα τα επιτεύγματά τους οι οινοπαραγωγοί δίνοντας περισσότερο τόνο στην απλότητα και την εξωστρέφεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (Nordheim Westphalen).

Ταξίδι στις αχτίδες του ηλίου και στο φως του φεγγαριού

Η μεγάλη γιορτή 'Weinfest am Rhein, Rheinauhafe Koeln' στην Κολωνία ξεκίνησε το απόγευμα της 10ης Αυγούστου με τους Κολωνούς και τους γείτονές τους από το Βέλγιο και την Ολλανδία να συρρέουν για να ευχαριστηθούν απλά την στιγμή. Απουσιάζει κάθε περιττό από όπου θα μπορούσε να χαθεί η αυθεντικότητα της γιορτής, της επικοινωνίας και της εξωστρέφειας της πόλης.

IMG-402c563b6206a55f1d072fbefbd0ea73-V.jpg?mtime=20220813003419#asset:366468

Διαβλέποντας τον Βορρά και τον Νότο

Παραγωγή από εκατοντάδες εκτάρια εκτάσεων από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα σε φιάλες και βαρέλια, έχοντας ταξινομηθεί σε κατηγορίες, ανά περιοχή και χώρα βρίσκονται σήμερα σε μία πρόσφατα αρχιτεκτονικά ανακαινισμένη έκταση περίπου τριών χλμ. πάνω σε μορφή μοντέρνου μπαρόκ στο Ρήνο με ψηλά κτίρια από κρύσταλλο και μέταλλο όπου ανάμεσά τους διαβλέπει κανείς τον βορρά και τον νότο.

kolonia_1__Claudia-Goldberg_fotokrapher_a.jpg?mtime=20220812144007#asset:366421φωτογραφία: Claudia Goldberg, Fotokrapher

Στον άξονα της εκδήλωσης ρυμουλκά αυτοκίνητα μεταμφιεσμένα σε χώρους εστίασης με τοπική κουζίνα, κυρίως από την Κεντρική Ευρώπη και τις περιοχές της Νότια Γαλλίας, όπου το είδος της κουζίνας, όπως το Flammkuchen με την έντονη γεύση του γαλλικού τυριού, συνοδεύει το κρασί.

Τα είδη του κρασιού σε έκταση 120 χιλιομέτρων και πάνω

Πολλές οι κατηγορίες του κρασιού στη Γερμανία που έχουν την τιμητική τους σήμερα, οι ποικιλίες που καλλιεργούνται σήμερα είναι το Riesling σε έκταση περίπου 300 εκτάρια, το Spaetburgunder σε 40 εκτάρια, το Mueller Thuergau 29 εκτάρια, το Kerner σε 15 εκτάρια, το Dormfelder σε 14 εκτάρια, το Wesser Burgunder σε 13 εκτάρια, το Grau Burgunder σε 10 εκτάρια γης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 120 χιλιόμετρα στην περιοχή MitterRhein καλλιεργούνται αμπέλια με την περιοχή Rhine Gorge να έχει καταχωρηθεί στους καταλόγους της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

kolonia_wine_fest_ermeidou.jpg?mtime=20220812145131#asset:366424

φωτογραφία Έλενα Ερμείδου


Στον ίδιο δρόμο στο λιμάνι

Στους δρόμους του κρασιού, στη Γερμανία πάντα, συναντάς και κάτι διαφορετικό, έτσι και στο λιμάνι της Κολωνίας, 'Rheinauhafen' το πιο ονομαστό μουσείο με την ιστορία της Σοκολάτας το «Schokoladenmuseum» που περιγράφει όλη τη διαδρομή της σοκολάτας προς την Ευρώπη και την επεξεργασία από την εποχή των Μάγια και των Ατζέκων μέχρι σήμερα.

kolonia_2__Claudia-Goldberg_fotokrapher.jpg?mtime=20220812145416#asset:366425φωτογραφία: Claudia Goldberg, Fotokrapher


Ανταπόκριση από την Κολωνία, Γερμανία

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr