NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Επιστήμονες του MIT δημιούργησαν κάμερα εμπνευσμένη από τα μάτια των καβουριών

Επιστήμονες του MIT δημιούργησαν κάμερα εμπνευσμένη από τα μάτια των καβουριών
Φωτογραφία: MIT/CSAIL

Επιστήμονες στο ΜΙΤ ανέπτυξαν κάμερα 360 μοιρών με τεχνητό σύστημα όρασης, εμπνευσμένη από τα μάτια των καβουριών fiddler.

Το νέο σύστημα τεχνητής όρασης αναπαράγει την όραση του καβουριού και λειτουργεί καλά τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό. Σε σύγκριση με ένα ζευγάρι ανθρώπινα μάτια, τα οποία μπορούν να δουν μαζί γύρω στις 180 μοίρες, το καβούρι έχει οπτικό πεδίο περίπου 360 μοίρες. Επίσης, μπορεί να δει τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό. Ουσιαστικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πιο ευέλικτες κάμερες για αυτόνομα αυτοκίνητα και drones, τα οποία, με την υπάρχουσα τεχνολογία μπορούν να γίνουν αναξιόπιστα στη βροχή.

Μελλοντικά, όπως εκτιμούν οι ερευνητές, η τεχνολογία αυτή θα δοκιμαστεί και θα εφαρμοστεί σε πολλά διαφορετικά υβριδικά και αμφίβια ρομπότ.

Το σύστημα όρασης δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Electronics και αναπτύχθηκε από μια ομάδα ερευνητών από το Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Gwangju και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr