NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι νέοι εγκαταλείπουν το Facebook - Τα social που προτιμούν

Μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι νέοι εγκαταλείπουν το Facebook - Τα social που προτιμούν

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Pew Research Center «Έφηβοι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογία», που πραγματοποιείται σε χρήστες του διαδικτύου ηλικίας 13-17 ετών, μόνο το 32% περίπου των ερωτηθέντων λέει ότι χρησιμοποιεί το Facebook.

Πρόκειται για μια μείωση κατά 50 τοις εκατό από την εκτιμώμενη χρήση του 71 τοις εκατό του 2014-15.

Την ίδια στιγμή, το TikTok παραμένει η τρέχουσα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που κερδίζει την Gen Z, με το 67 τοις εκατό των ερωτηθέντων να ισχυρίζονται ότι επισκέπτονται συχνά την εφαρμογή.

Δύο άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης -το Instagram και το Snapchat- παρουσίασαν επίσης σημαντικές αυξήσεις μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια.

Επιπρόσθετα, ένα άλλο αποτέλεσμα που προέκυψε από τη μελέτη, δείχνει ότι το YouTube είναι μακράν ο ιστότοπος που χρησιμοποιούν οι περισσότερο οι έφηβοι, με το 95 τοις εκατό των ερωτηθέντων να λένε ότι προτιμούν την πλατφόρμα.

Τα δημογραφικά στοιχεία μεταξύ των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης αλλάξει σημαντικά, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

«Για παράδειγμα, τα έφηβα αγόρια είναι πιο πιθανό από τα έφηβα κορίτσια να πουν ότι χρησιμοποιούν το YouTube, το Twitch και το Reddit, ενώ τα έφηβα κορίτσια είναι πιο πιθανό από τα έφηβα αγόρια να χρησιμοποιούν TikTok, Instagram και Snapchat», αναφέρει η μελέτη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr