NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα στην πρώτη θέση στον κόσμο σε αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων

Η Κίνα στην πρώτη θέση στον κόσμο σε αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ, τόσο σε παραγωγή επιστημονικής έρευνας όσο και σε μελέτες «υψηλού αντίκτυπου», σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας (NISTP), διαπίστωσε ότι η Κίνα δημοσιεύει πλέον τον μεγαλύτερο αριθμό επιστημονικών ερευνητικών εργασιών ετησίως, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Τα στοιχεία βασίστηκαν σε ετήσιους μέσους όρους μεταξύ 2018 και 2020 και προήλθαν από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης Clarivate.

Η ιαπωνική έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η κινεζική έρευνα αποτελούσε το 27,2% του κορυφαίου 1% των εγγράφων που αναφέρονται πιο συχνά στον κόσμο.

Όσο περισσότερες φορές αναφέρεται μια μελέτη σε επόμενες εργασίες από άλλους ερευνητές, τόσο μεγαλύτερη είναι η «επίδρασή της στην αναφορά».

Οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 24,9% του κορυφαίου 1% των ερευνητικών μελετών με τις περισσότερες αναφορές, ενώ η έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τρίτη με 5,5%.

Η Κίνα δημοσιεύει ετήσια έναν μέσο όρο 407.181 επιστημονικών άρθρων, ξεπερνώντας τα 293.434 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά των ΗΠΑ και αντιπροσωπεύοντας το 23,4% της παγκόσμιας ερευνητικής παραγωγής, σύμφωνα με την έκθεση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr