NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του κατασκευαστή λογισμικού κατασκοπείας Pegasus

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του κατασκευαστή λογισμικού κατασκοπείας Pegasus

Ο διευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής λογισμικού κατασκοπείας, NSO Group, παραιτήθηκε, στο πλαίσιο μιας εταιρικής αναδιοργάνωσης που στόχο έχει να επικεντρώσει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις συμφωνίες με χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.

Η αναδιοργάνωση έρχεται αφότου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έβαλε στη μαύρη λίστα την NSO τον περασμένο Νοέμβριο για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus. Κατά την ανακοίνωση της μαύρης λίστας, η κυβέρνηση Biden είπε ότι η NSO είχε ενεργήσει «σε αντίθεση με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η απόφαση, η οποία απαγόρευσε σε αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με την ισραηλινή εταιρεία, ακολούθησε αναφορές ενός συνασπισμού ειδησεογραφικών οργανισμών τον περασμένο Ιούλιο ότι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το Pegasus για να στοχοποιήσουν δημοσιογράφους, αντιφρονούντες και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

«Η εταιρεία αναδιοργανώνεται για να προετοιμαστεί για την επόμενη φάση ανάπτυξής της», δήλωσε ο Shalev Hulio, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου NSO και ένας από τους τρεις συνιδρυτές του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr