NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέοι τουριστικοί προορισμοί, μεγάλες αλλαγές στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης

Νέοι τουριστικοί προορισμοί, μεγάλες αλλαγές στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης

​Αλματώδη αύξηση καταγράφει η τουριστική κίνηση στον κόσμο. Γαλλία, Ιταλία και Κανάριοι Νήσοι πνίγονται. Η Ασία και ο Ειρηνικός διαμορφώνουν εκ νέου την τουριστική ζήτηση και προσφορά. Η Αφρική με την Τυνησία και την Αίγυπτο έχει μπει ήδη στα προγράμματα των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων, ενώ στον τουριστικό χάρτη μπαίνει η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες τελευταία στιγμή προσθέτουν πτήσεις για νέους προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας και την Ουγκάντα η οποία καταγράφει υψηλή ζήτηση. Η Dertour ήδη έχει προσθέσει ναυλωμένες πτήσεις για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν, όχι μόνο για τον τοπ προορισμό, σύμφωνα με τη ζήτηση, τα Κανάρια Νησιά, άλλα και την Τυνησία και την Αίγυπτο, συνεργαζόμενη με την Fly Egypt.

Ρίχνουν τις τιμές τα ξενοδοχεία

Συγκεκριμένα η αεροπορική για λογαριασμό της Dertour προσθέτει δεκατρείς έξτρα πτήσεις από τα αεροδρόμια: του Βερολίνου, του Ντύσελντορφ, του Αμβούργου, της Αννόβερου, της Λειψίας και του Μονάχου προς Ουγκάντα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι ναυλωμένες πτήσεις σύμφωνα με την DER Touristik είναι από τώρα ήδη πλήρεις. Εκτός των πρόσθετων πτήσεων, ο πράκτορας έχει προσθέσει και νέα καταλύματα ξενοδοχείων στην Τυνησία και την Αίγυπτο χάριν της μείωσης των τιμών των ξενοδοχείων.

Ξεκινά η Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, με αποδυναμωμένο ευρώ

Η ζήτηση για ταξίδια προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αυξάνεται παρά το γεγονός ότι οι τιμές δεν παρέμειναν οι ίδιες με το 2019. Οι αεροπορικές πτήσεις είναι ακριβότερες, καθώς δεν επιτυγχάνεται πληρότητα ακόμα λόγω των απαγορεύσεων που είχαν επιβληθεί από την χώρα. Κάποιες παρά ταύτα υπηρεσίες ομαλοποιούνται σταδιακά. Αντίστοιχα ελάχιστες είναι και οι πτήσεις προς την Νέα Ζηλανδία. Σήμερα η Νέα Ζηλανδία συνδέεται μόνο με τη Γερμανία και από μόνο μία αεροπορική κατευθείαν -την Singapore Airlines. Όλες οι άλλες πτήσεις συνδέουν την χώρα μέσω προορισμού, την Αυστραλία.

Ένας άλλος λόγος που οι διακοπές εκτός Ευρώπης για τους Ευρωπαίους είναι ακριβότερες, είναι η αποδυνάμωση του ευρώ, μετά από τα μέτρα που επέβαλλε η ΕΕ λόγω της πανδημίας και έπειτα με την σύρραξη μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας.

Εγκλωβισμένη η Lufthansa

Από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα με την έλλειψη επίγειου προσωπικού (handling) και άλλων, συνεχίζεται με το γερμανικό αερομεταφορέα –την Lufthansa, η οποία σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, προέβη στην ακύρωση απροσδιόριστου ακόμα αριθμού πτήσεων για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2022 ακόμα και πτήσεις που εντάσσονταν στο χειμερινό πτητικό της πρόγραμμα μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2023, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτές που κράτησε.

Μετακινήσεις εντός Γερμανίας με Deutsche Bahn

kolonia_gefyra_ermeidou.JPG?mtime=20220829140033#asset:368128


Οι ακυρώσεις αφορούν σε εσωτερικές πτήσεις εντός Γερμανίας και Ευρώπης για τις οποίες υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς, ωστόσο πτήσεις προς Φρανκφούρτη και Μόναχο από Γερμανία πραγματοποιούνται.

Παντού ανά λεπτό με το Die Bahn

Να σημειωθεί ότι οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι συνδέουν όλες τις πόλεις, τις κωμοπόλεις, και τα χωριά της Γερμανίας και της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, τουλάχιστον με δρομολόγια ανά μισή ώρα. Επίσης και τα χωριά και οι κωμοπόλεις με τις μεγάλες πόλεις εσωτερικού και εξωτερικού. Τα συνολικά ημερήσια δρομολόγια αμαξοστοιχιών από σιδηροδρομικών σταθμών μεγάλων πόλεων ξεπερνούν τα 1000 προσφέροντας πολλούς τύπους ναύλων με τους ναύλους εκτός των τραίνων τύπου ICE να συμπεριλαμβάνονται σε ημερήσια εισιτήρια, εβδομαδιαία εισιτήρια, εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών, μηνιαία ετήσια εισιτήρια, εισιτήρια Σαββατοκύριακου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr