NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Βγήκαν πωλητήρια ασφαλιστικών, μπρος και οι εκποιήσεις

Βγήκαν πωλητήρια ασφαλιστικών, μπρος και οι εκποιήσεις

Ρεκόρ δεκαετίας καταγράφουν οι διαδικασίες Συγχωνεύσεων και Εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο. Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 10 ετών σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με μελέτη της Clyde & Co. Πληθωρισμός και επερχόμενη ύφεση προκαλούν αβεβαιότητα, αλλά και υποσχέσεις για αυξημένες αποδόσεις από την άνοδο των επιτοκίων.

Διακόσιες σαράντα δύο συμφωνίες ολοκληρώθηκαν παγκοσμίως, από 221 το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και 197 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μετά από μια πτώση το 2021, η δραστηριότητα των συναλλαγών αυτών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αυξήθηκε ξανά σε 16 συμφωνίες σε σύγκριση με 12 το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Οι περισσότεροι αγοραστές αυτό το εξάμηνο του έτους προέρχονταν από την Αφρική -τέσσερις από την Ακτή Ελεφαντοστού, τρεις από τη Νότια Αφρική και δύο από την Κένυα. Ο αριθμός των συμφωνιών σε Ασία-Ειρηνικό παρέμεινε σχετικά σταθερός με 27 σε σύγκριση με 24 συμφωνίες το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η Ιαπωνία ήταν και πάλι ο κύριος αγοραστής ξεπερνώντας την Αυστραλία.

Τα επιτόκια υπόσχονται αυξημένες αποδόσεις

Από τα βασικά κίνητρα επανεκκίνησης των διαδικασιών αυτών είναι οι οικονομικές πιέσεις, η άνοδος του πληθωρισμού και η παραμονή του στην οικονομία, η αύξηση του ενεργειακού κόστους, καθώς και η διαφαινόμενη ύφεση.

Στα βασικά κίνητρα των αγοραστών η αύξηση των επιτοκίων που υπόσχονται καλύτερες αποδόσεις στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, καθώς και αναδιάρθρωση επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Οι επενδυτικές εταιρείες και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων εξακολουθούν να θέλουν να μπουν στην ασφαλιστική αγορά είτε με επέκταση των υφιστάμενων εργασιών είτε με νέων. Η αξία δε των αποτιμήσεων ως περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών που είναι συνυφασμένες με την τεχνολογία ανεβαίνει όλο και περισσότερο καθώς προσφέρουν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ο αριθμός των συμφωνιών αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων παρέμεινε σχετικά σταθερός με 13 να λαμβάνουν χώρα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με 14 το προηγούμενο εξάμηνο.

Η μεγαλύτερη σε επίπεδο αξίας συμφωνία του έτους μέχρι στιγμής ήταν η πώληση της Athene Holding Ltd. με έδρα τις ΗΠΑ στην Apollo Global Management Inc έναντι 7,7 δισ. δολαρίων.

Υπό το φόβο της ύφεσης και πληθωρισμού

Ένας άλλος τομέας που σημείωσε σημαντική αύξηση συναλλαγών το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν η εκποίηση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων ορισμένων ασφαλιστικών, καθώς επικεντρώνονται στις βασικές δραστηριότητες λόγω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr