NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Toyota: Επένδυση 5,6 δισ. στην παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

Toyota: Επένδυση 5,6 δισ. στην παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

Η Toyota Motor Corp. δεσμεύτηκε να επενδύσει έως και 730 δισεκατομμύρια γιεν, ή περίπου 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, για να ενισχύσει την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για καθαρότερες μεταφορές αυξάνεται παγκοσμίως.

Η παραγωγή μπαταριών αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ 2024 και 2026, όπως ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

«Αυτή η επένδυση έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στην Toyota να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις ανάγκες των διαφόρων πελατών της σε όλες τις χώρες και περιοχές, προσφέροντας πολλαπλούς κινητήρες και παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές», σημείωσε η εταιρεία.

Αν και η Toyota βλέπει τα υβριδικά και τα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου ως μέρος ενός πράσινου μέλλοντος, έχει επισπεύσει την ώθησή της να εξηλεκτρίσει περισσότερο τη γκάμα της τους τελευταίους μήνες.

Τον Δεκέμβριο, υποσχέθηκε να είναι έτοιμη να διαθέτει αποκλειστικά και μόνο αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη έως το 2035, ευθυγραμμιζόμενη με τα μέτρα της πράσινης συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προτάθηκαν νωρίτερα το 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr