NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Nvidia και AMD: Αμερικανικό μπλόκο στην πώληση chipset προς την Κίνα

Nvidia και AMD: Αμερικανικό μπλόκο στην πώληση chipset προς την Κίνα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έθεσε νέους περιορισμούς για να αποκόψει την Κίνα και τη Ρωσία από τα chipset τεχνητής νοημοσύνης υψηλών προδιαγραφών, όπως ανέφεραν αργά την Τετάρτη οι Nvidia και AMD.

Τα μέτρα έχουν σκοπό να περιορίσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά θα μπορούσαν να εμποδίσουν την τεχνολογική πρόοδο και σε άλλες βιομηχανίες.

Η Nvidia ανακοίνωσε σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το απόγευμα της Τετάρτης ότι οι Κινέζοι πελάτες της δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα «ολοκληρωμένα κυκλώματα A100 και μελλοντικά H100» και ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χάσει έως και 400 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις αυτών των chip υψηλής τεχνολογίας. .

Το chipset A100 της Nvidia τροφοδοτεί τα κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιούνται για A.I., ανάλυση δεδομένων και υπολογιστές υψηλής απόδοσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε στη Nvidia ότι η νέα απαγόρευση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα της Nvidia δεν "χρησιμοποιούνται" ή "εκτρέπονται σε" ρωσικό ή κινεζικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η Nvidia είπε ότι οι Κινέζοι πελάτες της θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για εξαιρέσεις από τους περιορισμούς, αλλά σημείωσε ότι δεν έχει λάβει «διαβεβαιώσεις» ότι η κυβέρνηση θα εκδοθούν τέτοιες.

Η AMD, εν τω μεταξύ, είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ την διέταξε να σταματήσει να στέλνει το AI chipset, το MI250, που χρησιμοποιείται σε κέντρα δεδομένων για υπολογιστές υψηλής απόδοσης, στην Κίνα, αλλά είπε ότι οι νέοι περιορισμοί δεν θα εμποδίσουν τις αποστολές του MI100 στην Κίνα.

Η AMD δεν αναμένει ότι οι νέοι περιορισμοί θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της, σύμφωνα με το Reuters.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr