NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η ΕΕ θέλει να ενισχύσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων

Η ΕΕ θέλει να ενισχύσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων

​Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων και tablet, αλλά και τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Σε προσχέδια προτάσεων που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αναφέρουν πως σχεδιάζουν να αναγκάσουν τους κατασκευαστές τηλεφώνων να προμηθεύουν τουλάχιστον 15 διαφορετικά εξαρτήματα σε επαγγελματίες επισκευαστές για πέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία μιας συσκευής.

Οι καταναλωτές θα έχουν επίσης εγγυημένη πρόσβαση σε ανταλλακτικές μπαταρίες, οθόνες, φορτιστές, καλύμματα, ακόμη και θήκες SIM/κάρτας μνήμης για πέντε χρόνια.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η παράταση του κύκλου ζωής των smartphone κατά πέντε χρόνια θα ισοδυναμούσε με την αφαίρεση περίπου 5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο. Η ΕΕ υποστηρίζει ότι ο εξαναγκασμός των κατασκευαστών να φτιάχνουν προϊόντα πιο ανθεκτικά και ευκολότερα στην επισκευή θα μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα και θα βελτιώσει τα ποσοστά ανακύκλωσης και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΕ, εάν οι κατασκευαστές δεν μπορούν να προμηθεύουν μπαταρίες στους καταναλωτές για πέντε χρόνια, θα πρέπει να υποβληθούν σε ένα σύνολο δοκιμών αντοχής μπαταρίας. Αυτές θα εξασφαλίζουν ότι οι συσκευές θα επιτύχουν το 80 τοις εκατό της ονομαστικής χωρητικότητας μετά από 1.000 πλήρεις κύκλους φόρτισης. Οι κατασκευαστές θα αναγκαστούν επίσης να διασφαλίσουν ότι οι ενημερώσεις λογισμικού δεν θα έχουν ποτέ αρνητική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Οι κανονισμοί δεν θα ισχύουν για τηλέφωνα ή ταμπλέτες με ευέλικτη κύρια οθόνη ή smartphone που έχουν σχεδιαστεί για περιβάλλοντα υψηλής ασφάλειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr