NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πέθανε ο Cyrus Mistry, που κάποτε ηγήθηκε της μεγαλύτερης εταιρείας της Ινδίας

Πέθανε ο Cyrus Mistry, που κάποτε ηγήθηκε της μεγαλύτερης εταιρείας της Ινδίας

Ένας ινδικής καταγωγής Ιρλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος κάποτε ήταν επικεφαλής του μεγαλύτερου ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας αλλά απολύθηκε από τη θέση του, πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα στην πολιτεία Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας την Κυριακή. Ήταν 54.

Ο επιχειρηματίας, ο Cyrus Mistry, ταξίδευε με άλλους τρεις όταν η Mercedes-Benz τους χτύπησε το κιγκλίδωμα μιας γέφυρας σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο περίπου 60 μίλια βόρεια της Βομβάης, της πρωτεύουσας της Μαχαράστρα.

Τόσο ο Mistry όσο και ένας φίλος του, ο Jehangir Pandole, του οποίου η οικογένεια είχε μια μεγάλη μάρκα αναψυκτικών πριν την πουλήσει στην PepsiCo, πέθαναν επί τόπου, ανέφερε η αστυνομία.

Ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι χαρακτήρισε ως σοκ τον θάνατο του κ. Μίστρι. «Ήταν ένας πολλά υποσχόμενος επιχειρηματικός ηγέτης που πίστευε στην οικονομική ικανότητα της χώρας», είπε σε ένα tweet. «Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τον κόσμο του εμπορίου και της βιομηχανίας».

Το 2012, ο Μίστρι διορίστηκε πρόεδρος του Tata Group, ενός ισχυρού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που κατασκευάζει Land Rovers, λειτουργεί το ιστορικό ξενοδοχείο Pierre στη Νέα Υόρκη και διαθέτει το τσάι Tetley.

Απομακρύνθηκε από το διοικητικό συμβούλιο το 2016.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr