NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Γνώρισε το Routelab - Patras ecosystem: Thriving Global

Γνώρισε το Routelab - Patras ecosystem: Thriving Global
05_09_2022 | 17:33 06_09_2022 | 12:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Επιχειρηματικά Νέα

Το #RouteLab το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα έρχεται να προσθέσει στις διαδρομές του έναν ακόμη χρόνο πετυχημένης παρουσίας (2019-2022) που εξελίσσεται σε θεσμό. Το γενικό θέμα του διημέρου φέτος είναι Patras ecosystem Thriving Global, σε μια εποχή που ο ρυθμός των αλλαγών σε όλα τα πεδία της ζωής επιταχύνεται διαρκώς.

Το «Route Lab» δημιουργήθηκε ως ιδέα το 2019 από μια ομάδα ανθρώπων με όραμα για μια κοινωνία γνώσης και καινοτομικής προσέγγισης της εξέλιξης. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα Project που μέσα από συνέργειες και συνεργασίες προσφέρει δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας αναπτύσσει διαύλους και διευρύνει τα όρια και τους τρόπους απόκτησης γνώσης, χωρίς επαγγελματικούς και γεωγραφικούς αποκλεισμένους.

Οι προηγούμενοι σταθμοί του # Routelab (ΣΤΑΣΗ @ΚΕΡΚΥΡΑ · DIGI LAB SERIES · ΣΤΑΣΗ @ΠΑΤΡΑ · ΣΤΑΣΗ @ΚΑΛΑΜΑΤΑ ) είχαν κοινό παρονομαστή τη δημιουργία ενός καινοτόμου εργαλείου brainstorming, mentoring και δικτύωσης των συμμετεχόντων, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία της σύγχρονης επικοινωνίας, για την διάχυση των απόψεων, αλλά και τη διευκόλυνση της διαδικασίας της διαδραστικότητας μεταξύ πολιτών, επαγγελματιών και φορέων. Στόχος, η διάχυση γνώσης και τεχνογνωσίας με σκοπό την διαμόρφωση ενός επιχειρηματικού και κοινωνικού περιβάλλοντος που θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα μας. Στο #RouteLab το 2021 έγινε η απονομή του Gold βραβείου στα “Regional Media Awards ‘21” στην κατηγορία : «Ενέργειες / Events / Δράσεις ΕΚΕ» όλες τις στάσεις!

Διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου η… διαδρομή ξεκινάει με το Patras Ecosystem!

Με γενικό θέμα, Patras Ecosystem Triving Global το #Route Lab θα χαρτογραφήσει όλα τα σημαντικά στοιχεία για τη φυσιογνωμία, τις προκλήσεις και τα προβλήματα του οικοσυστήματος βάζοντας στο “κάδρο” το δυναμικό οικοσύστημα της Πάτρας. Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η στρατηγική της χώρας στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης; Με ποιους τρόπους θα διαμορφωθεί μια μοναδική εικόνα, μια ταυτότητα, το brand μιας πόλης αλλά και μιας Περιφέρειας;

Η δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης και επιχειρηματικής ενίσχυσης διαφορετικών πεδίων μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για βιώσιμη αστική και περιφερειακή ανάπτυξη; Πώς μπορεί να ενδυναμωθεί το εγχώριο οικοσύστημα των startups; Η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σε αναπτυγμένες χώρες βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογική πρόοδο και την καινοτομία. Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, ωστόσο, στηρίζεται ελάχιστα σε αυτούς τους εξωστρεφείς και δυναμικούς κλάδους. Πώς μπορεί η Πάτρα να αποτελέσει ένα λειτουργικό, βιώσιμο και συνεχώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα καινοτομίας;

Σε αυτούς τους άξονες θα κινηθεί αυτή η «ειδική διαδρομή» του #RouteLab στην Πάτρα το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου 2022 στο νέο λιμάνι στο κτίριο Β2 ΟΛΠΑ.

Το Πρόγραμμα του #RouteLab @Πάτρα περιλαμβάνει στοχευμένες ομιλίες, Talks, Case studies, Workshops, Forums, Meetlabs από διακεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της οικονομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και ενδιαφέρουσες διαδραστικές συζητήσεις όπου το κοινό μπορεί να συμμετάσχει με ερωτήσεις τόσο δια ζώσης, αλλά και από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Όλες οι εργασίες θα μεταδίδονται διαδικτυακά [live streaming] μέσω web casting. Στην ενότητα Research lab θα παρουσιαστoύν τεκμηριωμένα στοιχεία από ερευνητικούς οργανισμούς (διαΝΕΟσις, ΙΟΒΕ, ΙΝΣΕΤΕ, κ.α.) ενώ στο session Innovative lab θα παρουσιαστούν οργανισμοί που ενισχύουν και στηρίζουν νέες καινοτόμες δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, ο Keynote Speaker ως κύριος ομιλητής, παρουσιάζει το κεντρικό θέμα του #routelab στο κοινό και με αξιόπιστες απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις, παραθέτει τις νέες πληροφορίες και πρακτικές με στόχο να ωφεληθεί η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος βασισμένου στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

Στις ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ : COMMUNITY ACTION PARTNERSHIP : ΚΕΔΜΟΠ- Χάρισε ζωή το RouteLab παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με το επιχειρείν, όσο και με κάθε δράση ή πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Στην προβολή και στη μεγαλύτερη διάχυση του event συμβάλει η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό IONIAN και οι συνέργειες με περιφερειακά & τοπικά μέσα που αποτελούν τους Υποστηρικτές Επικοινωνίας της διοργάνωσης. H live μετάδοση όλων των επιμέρους session μέσω των social media του «ΙΟΝΙΑΝ» και τoυ #Route-Lab.

Η ενεργή συμμετοχή των Φορέων Τοπικών Αυτοδιοικήσεων ή λοιπών οργανισμών, που θα συμμετέχουν ως Συν Διοργανωτές, αφού μέσω των social media ανοίγει η ομπρέλα διάχυσης των πεπραγμένων της Δράσης, αφού η τεχνογνωσία που έχουμε, μας επιτρέπει την ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση όλων των εργασιών, σε πολλαπλά κανάλια You Tube, σελίδες Facebook και λογαριασμούς Twitter.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους εδώ, ενώ όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο workshop μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους εδώ.

rootelab.jpg?mtime=20220905173312#asset:369578


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΕΒ ΠΕ & ΔΕ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

ΠΕΔ Δ.Ε

IONIAN TV

ΧΟΡΗΓΟΙ

GOLD

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

SILVER

DELOITTE

ΕΑΠ

ΟΛΠΑ

PARTNERS

CONTENT

ΔιαΝΕΟσις

COMMUNITY

BEST (Board of European Students of Technology)

COMMUNITY ACTION PARTNERSHIP

ΚΕΔΜΟΠ-"Χάρισε ζωή"

MEDIA PARTNERS

EPT3 - ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΠΕ ΜΠΕ

Epixeiro.gr

ΣΗΠΕ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ – pelop.gr

ΓΝΩΜΗ – gnomip.gr

Αχαϊκή Πολιτεία - politeianews.gr

tempo24.news

ΣΚΑΪ Πάτρας 89.4

UP FM – University of Patras Radio 103,7

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr