NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Instagram: Πρόστιμο 405 εκατομμυρίων για κακή διαχείριση των δεδομένων εφήβων

Instagram: Πρόστιμο 405 εκατομμυρίων για κακή διαχείριση των δεδομένων εφήβων

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε στη Meta πρόστιμο 405 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα δεδομένα εφήβων.

Η απόφαση και το πρόστιμο οριστικοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και «οι πλήρεις λεπτομέρειες της απόφασης θα δημοσιευτούν την επόμενη εβδομάδα».

Η προθεσμία του DPC για τη λήψη τελικής απόφασης σχετικά με το θέμα ήταν το τέλος αυτής της εβδομάδας. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και επικεντρώθηκε σε δύο τρόπους με τους οποίους η εταιρεία φέρεται να παραβίασε τους κανόνες GDPR.

Ο πρώτος ήταν ότι το Instagram επέτρεπε σε νεαρούς χρήστες, ηλικίας 13-17 ετών, να δημιουργήσουν επαγγελματικούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα, γεγονός που έκανε τα στοιχεία επικοινωνίας τους δημόσια διαθέσιμα. Το Instagram φέρεται επίσης να δημοσιοποίησε τους λογαριασμούς ορισμένων νεαρών χρηστών από προεπιλογή.

Αυτό είναι το τρίτο και μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η DPC στη Meta, επισκιάζοντας εύκολα τα 225 εκατομμύρια ευρώ που αντιμετώπισε η εταιρεία, αφού η DPC διαπίστωσε ότι το WhatsApp δεν ενημέρωσε σωστά τους πολίτες της ΕΕ για τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων τους, ιδιαίτερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε αυτά τα δεδομένα με τη Meta.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr