NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Huawei: Λανσάρει smartphone που χρησιμοποιεί τον κινεζικό αντίπαλο του GPS

Huawei: Λανσάρει smartphone που χρησιμοποιεί τον κινεζικό αντίπαλο του GPS

​Η Huawei παρουσίασε ένα smartphone που ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη συσκευή που μπορεί να συνδεθεί με το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Beidou, το οποίο φέρει την υπογραφή της Κίνας.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε το smartphone Mate 50 την Τρίτη, μαζί με το tablet MatePad Pro και το smartwatch Watch GT 3 Pro.

Το Mate 50 της Huawei διαθέτει κάμερα με 4 φακούς διατεταγμένους σε κύκλο στο πίσω μέρος. Η συσκευή χρησιμοποιεί το Harmony 3.0, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία.

Το Mate 50 δεν προσφέρει συνδεσιμότητα σε δίκτυα 5G, αφού οι κυρώσεις των ΗΠΑ απέκοψαν την εταιρεία από το chipset που απαιτούνται για αυτό. Αντίθετα, συνδέεται με δίκτυα 4G προηγούμενης γενιάς.

Ωστόσο, η Huawei ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το πρώτο smartphone που διατίθεται στο κοινό και που μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο Beidou της Κίνας.

Το Beidou ολοκληρώθηκε το 2020 και είναι αντίπαλος του Global Positioning System (GPS) των ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Η συνδεσιμότητα με το Beidou σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα ακόμα και όταν χάνουν τη σύνδεση με ένα επίγειο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, για παράδειγμα, εάν βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr