NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Όλα τα νέα των Αντασφαλιστών από το Rendez Vous 2022 στο Μόντε Κάρλο

Όλα τα νέα των Αντασφαλιστών από το Rendez Vous 2022 στο Μόντε Κάρλο

Τις πύλες του άνοιξε το Rendez Vous de Septembre στο Μόντε Κάρλο από τις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2022 Στο Μόντε Κάρλο σήμερα βρίσκονται όλοι «εγκέφαλοι» της αγοράς (αντ)ασφαλίσεων και της παγκόσμιας οικονομίας.

Swiss Re

Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν πολλαπλοί οικονομικοί κραδασμοί από την πανδημία του COVID-19 έως τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τον πληθωρισμό έως τον πρώτο ευρωπαϊκό πόλεμο εδώ και δεκαετίες. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό πίεση με πιθανότητες ύφεσης σε μεγάλες οικονομίες. Ωστόσο, η δουλειά ενός αντασφαλιστή είναι να αξιολογεί το απρόβλεπτο, τόνισε Διευθύνων Σύμβουλος αντασφάλισης της Swiss Re, Moses Ojeisekhoba, μιλώντας στο Rendez Vous 2022, στο Monte Carlo. «Δεν μου αρέσουν οι όροι «σκληρή, hard» ή «η αγορά σκληραίνει, market is hardening», είπε.

«Σκέφτομαι τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι αποδίδουμε το σωστό ασφάλιστρο απέναντι στην έκθεση και στους κινδύνους που αναλαμβάνουμε». Η μορφή του κινδύνου έχει σαφώς αλλάξει, λόγω μακροοικονομικών και γεωπολιτικών παραγόντων, της κλιματικής αλλαγής, των ανησυχιών γύρω από την αλυσίδα εφοδιασμού, μαζί με ζητήματα όπως απεργίες, ταραχές και πολιτικές αναταραχές, ελλείψεων τροφίμων στον κόσμο. Όλοι αυτοί είναι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο σήμερα», τόνισε ο Μ. Ojeisekhoba.

Hannover Re

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίαw και ο αντίκτυπός του στην παγκόσμια οικονομία, ειδικά ο πληθωρισμός, έχει προσθέσει στις πολυάριθμες προκλήσεις στην αγορά αντασφάλισης, δήλωσε ο Sven Althoff, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Hannover Re με ευθύνη για την αντασφάλιση ακινήτων και ατυχημάτων.

Μίλησε για τη συνεχιζόμενη πανδημία και την αύξηση των φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ως μεταξύ των μεγάλων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι αντασφαλιστές. Η Hannover Re βλέπει αύξηση της ζήτησης για προστασία από τις καταστροφές

AON

Καθώς κινούμαστε σε μια δυσκολότερη αγορά ανανέωσης συμβάσεων, είναι ζωτικής σημασίας οι cedants να αναπτύξουν τη δική τους άποψη για τον κίνδυνο, υπογράμμισε ο Dan Dick, παγκόσμιος επικεφαλής ανάλυσης ακινήτων στην Aon’s Reinsurance Solutions. «Συνήθως απλά περνούσες τα πάντα μέσα από τα μοντέλα, όλοι κοιτούσαν τα αποτελέσματα του μοντέλου και γινόταν η αντασφάλισης». «Αυτό που τώρα είναι σημαντικό είναι οι εταιρείες και οι παραχωρητές να κατανοούν πώς αποδίδουν τα μοντέλα κατά την εγγραφή του κινδύνου , ποιες είναι οι προσδοκίες τους για την απόδοσή τους, και ποιες προσαρμογές κάνουν για πράγματα που μπορεί ή όχι στο μοντέλο να διαφοροποιούνται σαφώς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις», εξήγησε. Η ύπαρξη μιας μοναδικής εικόνας του κινδύνου για κάθε πελάτη οδηγεί σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα υπολογισμών στα μοντέλα όταν συμβαίνει ένα απρόβλεπτο γεγονός.

CCR Re

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων πληθωριστικών πιέσεων, του φάσματος της κλιματικής αλλαγής και της συνεχιζόμενης σκλήρυνσης της αγοράς, οι ασφαλιστές γνωρίζουν καλά ότι οι αυξήσεις των ασφαλίστρων είναι απαραίτητες στις ανανεώσεις τέλος του έτους, ακόμα και αν δεν έχουν πληγεί με απώλειες, διευκρίνισε ο Laurent Montador, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Caisse Centrale de Réassurance (CCR) και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της CCR Re. «Η αντασφάλιση και η μεταφορά κινδύνων είναι ένας παγκόσμιος κλάδος, ο οποίος λειτουργεί ακριβώς λόγω της αμοιβαιοποίησής του κινδύνου». Κανένας πελάτης δεν θέλει να δει αυξήσεις, αλλά στον κλάδο μας, αυτή την στιγμή, αυτό πρέπει να γίνει για να λειτουργήσει». «Όλες οι αγορές θα πρέπει να αυξήσουν τιμές για να ελέγξουν τα κέρδη και τις πληθωριστικές πιέσεις». «Υπάρχει πληθωρισμός στο κόστος κατασκευής, στους ημιαγωγούς, στις αλυσίδες εφοδιασμού. Όλα αυτά επιδεινώνονται από την αύξηση της τιμής της ενέργειας και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι ο πληθωρισμός δεν έχει ληφθεί ακόμη πλήρως υπόψη από τους αντασφαλιστές».

VIG Re

Ο πληθωρισμός και η σκλήρυνση της αγοράς μπορούν εύκολα να αυξήσουν τις τιμές ασφαλίστρων έναντι φυσικών καταστροφών κατά 30% , καθώς η αγορά είναι μάρτυρας μιας «θεμελιώδης αλλαγής» σύμφωνα με τον Johannes Martin Hartmann, πρόεδρο της VIG Re. «Εξ’ αιτίας του πληθωρισμού, θεωρούσαμε ότι κατά μέσο όρο οι παρακρατήσεις και τα όρια [όπου οι αντασφαλιστές/εκχωρητές διατηρούν περισσότερο κίνδυνο] θα αυξηθούν κατά 10%,», συμπλήρωσε.

AON

Οι ασφαλιστές που οδεύουν στις ανανεώσεις αντασφάλισης της 1ης Ιανουαρίου 2023 ενδέχεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πεπατημένη ή τις δομές που ακολουθούσαν τους και να «σκεφτούν αρκετά δημιουργικά» για να ξεπεράσουν τα πολλά εμπόδια, προειδοποίησαν κορυφαία στελέχη της Aon. «Θα πρέπει να σκεφτείτε αρκετά δημιουργικά για να εξασφαλίσετε το επίπεδο κάλυψης που χρειάζεστε». Ο κλάδος μπορεί να έχει σταθεροποιήσει την κερδοφορία του χάριν αυξήσεων και περιορισμών ορίων, αλλά δεν λείπουν νέες ανησυχίες, κυρίως ο πληθωρισμός και η κλιματική αλλαγή, φέρουν πολλά προβλήματα.

Chartered Insurance Institute

Ο ασφαλιστικός κλάδος είχε πρόβλημα με την προσέλκυση νεότερων ανθρώπων και αυτό θα μπορούσε τώρα να βλάψει τον κλάδο εν μέσω μιας λεγόμενης «μεγάλης παραίτησης». Αυτή είναι η άποψη της Gill White, Chief Customer Officer, Chartered Insurance Institute (CII), σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας η οποία αποκάλυψε ότι το 44% των επιχειρήσεων επικεντρώνεται κυρίως στην προσφορά ευέλικτης εργασίας,, το 23% σε σαφείς διαδρομές για εξέλιξη σταδιοδρομίας και το 22% επενδύει κυρίως στην κατάρτιση και ανάπτυξη. «Οι οργανισμοί πρέπει να εργαστούν σκληρά για να διατηρήσουν και να προσελκύσουν ταλέντα. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, οι εταιρείες αναπτύσσουν μια ποικιλία λύσεων από αυξήσεις μισθών και προσφέρουν ευέλικτους ρόλους και πρότυπα εργασίας έως δομημένη εκπαίδευση και ανάπτυξη.

Deutsche Rück

Η Deutsche Rück βλέπει αύξηση της ζήτησης για προστασία από καταστροφές, αλλά το αντίκρισμα της ήταν η μειωμένη παραγωγική ικανότητα λόγω της διαχείρισης της εγγενούς αστάθειας που σχετίζεται με τον κίνδυνο καταστροφής. «Η έλλειψη διαφοροποίησης έχει ενισχύσει αυτήν την αστάθεια», απάντησε ο Achim Bosch, chief underwriter officer της Deutsche Rück, Η Deutsche Rück ξεκινά να γράφει κινδύνους και στις αγορές της Νότιας, της Νοτιοανατολικής Ασίας από τον Ιανουάριο του 2023.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr