NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Allianz, leader στην Ελλάδα, οι στόχοι της, τι προσδοκά από την ελληνική κυβέρνηση

Allianz, leader στην Ελλάδα, οι στόχοι της, τι προσδοκά από την ελληνική κυβέρνηση

Την κορυφή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς θα κατακτήσει η Allianz μετά την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης. Σε συζητήσεις που είχε με επιτελείς της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Oliver Baete, διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ του Ομίλου Allianz, στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και ιδιωτικής ασφάλισης στο θέμα της ασφάλισης περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών και των ανασφάλιστων οχημάτων.

Η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz SE με ποσοστό που έχει διαμορφωθεί στο 97,21% από 88,54%, βάζοντας στο τιμόνι τον Χρήστο Γεωργακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο στην Ευρωπαϊκή Πίστη διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση του Ομίλου στην Allianz, καθώς οι δύο ασφαλιστικές συνδέονται μεταξύ τους με κοινές αξίες και κοινό όραμα. Στοχεύουν σε τρία πράγματα: στη διασφάλιση των πελατών τους, στη διασφάλιση των συνεργατών που αυτή την στιγμή ξεπερνούν τις 7.500 χιλιάδες και τη διασφάλιση των μετόχων.

Τουρισμός και ασφάλιση

Μιλώντας ο Oliver Baete της Allianz σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Ευρωπαϊκή Πίστη στην Ελλάδα εξήρε την αγορά της Ελλάδας, διαβλέποντας τρόπους συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και των ξενοδοχείων, και αυτό εξηγείται, αφού η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών, στον τομέα της ασφάλισης περιουσίας, ασφάλισης αυτοκινήτου, καθώς και στον τομέα των εμπορικών ασφαλίσεων υπό το πρίσμα των μεγάλων επενδύσεων που γίνονται στην Ελλάδα.

Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Αεροδρομίου Αθηνών

Με την Allianz Γερμανίας να ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία και την αγορά ασφαλειών, έχοντας παρακαταθήκη την πολυετή παρουσία της στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της AGF, ο Oliver Baete υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το ενδιαφέρον της Allianz για την Ελλάδα δεν ξεκινά σήμερα, παραθέτοντας το παράδειγμα της χρηματοδότησης του αεροδρομίου Αθηνών, όπου η Allianz Γερμανίας υπήρξε τότε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του έργου.

Ασυναγώνιστη στο δίκτυο συνεργατών

Εφάμιλλης σημασίας για την Allianz και η ανάπτυξη του δικτύου των περισσοτέρων των 7.000 συνεργατών στην ελληνική αγορά στα αποτυπώματα της Ευρωπαϊκής Πίστης. Το μέγεθος του Ομίλου και της Allianz Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και υποβοηθούμενο από την καλή φήμη της στην Ελλάδα θα είναι όπως τόνισε ο O. Baete ασυναγώνιστο.

Μείζονος σημασίας για τη διασφάλιση της φήμης η παρουσία στον όμιλο του Χρήστου Γεωργακόπουλου ενός ανθρώπου που κατάφερε να κρατήσει την Ευρωπαϊκή Πίστη πολύ ψηλά για 45 συναπτά χρόνια όταν στο διάστημα αυτό, από τότε μέχρι σήμερα έπαυσαν τη λειτουργία τους 149 ασφαλιστικές, παραμένοντας στην ελληνική αγορά μόνο 12.

Στη δομή της εταιρείας η επιτυχία της Ευρωπαϊκής Πίστης

Εξηγώντας την εξέλιξη αυτή, ο Χρήστος Γεωργακόπουλος το απέδωσε στη δομή της Ασφαλιστικής, η οποία τοποθετεί στην πυραμίδα ψηλά τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους μετόχους και στη βάση της τα ανώτατα στελέχη και εργαζόμενους, σε αντίθεση με άλλες ασφαλιστικές που στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται οι διευθυντές.

Βασικό στοιχεία για την εξέλιξη και την παραμονή ενός οργανισμού στην αγορά σύμφωνα με τον Χρήστο Γεωργακόπουλο είναι:

  1. η Απόφαση του τι θέλεις να είσαι,
  2. η Θέληση,
  3. η Πίστη στον σ' εαυτόν που δεν μαθαίνεται δημιουργείται εσωτερικά,
  4. η Αφοσίωση, η οποία φέρνει την επιτυχία και δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και
  5. ο Ενθουσιασμός.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr