NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Monte Carlo, RendezVous 2022: Το σταυροδρόμι της αγοράς, οι Ερινύες και οι Σειρήνες

Monte Carlo, RendezVous 2022: Το σταυροδρόμι της αγοράς, οι Ερινύες και οι Σειρήνες

Το τέλος της παγκοσμιοποίησης και ο κατακερματισμός του κόσμου προβληματίζει την κοινότητα του Rendez Vous 2022 στο Μόντε – Κάρλο. Το τέλος και οι αλλαγές δεν ξεκίνησαν, όπως λέγεται, από την πανδημία και συνεχίστηκαν με τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Russell Group

Ενώ, ο πληθωρισμός και η αστάθεια στο εμπορίου βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη του Μόντε Κάρλο φέτος, ένα επιπλέον θέμα που ενδιαφέρει την αγορά είναι η αξιοπιστία των μοντέλων κινδύνου. Το τέλος της παγκοσμιοποίησης, ο κατακερματισμός του κόσμου, που κάθε ημέρα γίνεται και μικρότερος είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μοντέλων κινδύνου Russell Group Suki Basi. Τις εξελίξεις δεν δρομολόγησε η πανδημία και η σύγκρουση Ρώσων με τους Ουκρανούς, οι ρίζες προέρχονται από την Αραβική Άνοιξη, τη διαγραφή του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Όλα αυτά έχουν φέρει ένα πρόσθετο επίπεδο πολυπλοκότητας. Οι αξίες ανεβαίνουν, είτε ανεβαίνει ο πληθωρισμός είτε όχι, ενώ τα ασφάλιστρα δεν ανέβαιναν στη διάρκεια των κρίσεων σε ένα διάστημα 10 ετών. Κατά την ίδια περίοδο τα ασφάλιστρα δεν αυξήθηκαν ανάλογα με τις εμπορικές αξίες.

Hannover Re

«Ο κόσμος γίνεται μικρότερος από άποψη νοοτροπίας», είπε ο Jean-Jacques Henchoz, διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re, συζητώντας για την αγορά αντασφάλισης και τους κινδύνους που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων. Η Hannover Re αναμένει να δει περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές το 2023, καθώς η τάση να ακριβαίνουν και να μεγαλώνουν οι ζημιές συνεχίζεται. Ο καλπάζων πληθωρισμός και η συσσώρευση απωλειών μεσαίου μεγέθους οδηγούν τις τιμές προς τα πάνω στην αντασφάλιση περιουσίας, ζωής και υγείας.

VIG RE

Οι χώρες της δυτικής και της νότιας Ευρώπης αντιμετώπισαν πρωτοφανή γεγονότα φυσικών καταστροφών. Οι πλημμύρες, οι χαλαζοπτώσεις και οι καύσωνες, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών πυρκαγιών και της ξηρασίας— οι λεγόμενοι «δευτερεύοντες κίνδυνοι» χτύπησαν τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία σε μεγάλο νέο βαθμό. Το 2022 με ανεμοθύελλες κυρίως για τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία, χαλαζοπτώσεις, παγετός. Πάνω από 4 δισεκατομμύρια είναι οι εκτιμώμενες ζημιές και το κόστους τους θα αυξηθεί. Φονικοί άνεμοι με ταχύτητες ριπές άνω των 220 χλμ./ώρα έπληξαν την Κορσική και τη Βόρεια Ιταλία στα μέσα Αυγούστου. Στα τέλη Αυγούστου, η ξηρασία στην Ευρώπη λέγεται ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων 500 ετών. Όλα αυτά με τέσσερις μήνες του χρόνου να απομένουν ακόμη. Χωρίς να είμαστε διεκδικητικοί, είναι δύσκολο να μην σκεφτούμε την κλιματική αλλαγή στην πράξη μπροστά στα μάτια μας, τόνισε ο Patrick Chevrel, γενικός διευθυντής της VIG RE στη Γαλλία και επικεφαλής Δυτικής και Νότιας Ευρώπης.

International General Insurance

Τα ασφάλιστρα πολιτικής βίας δεν έχουν μεταβολές σε σχέση με άλλες κατηγορίες ασφαλίστρων, στο έτος ωστόσο που διανύουμε, οι τιμές και οι συνθήκες ανάληψης πολιτικών κινδύνων μπορεί να αλλάξουν τόνισε στο Monte Carlo ο Waleed Jabsheh, πρόεδρος της International General Insurance (IGI). Συμπληρώνοντας πως η αγορά πολιτικής βίας είναι υπερβολικά αποδιοργανωμένη.

Lloyds

Τα Lloyd's ανανεώνονται και ετοιμάζουν μηχανισμό με τον οποίο οι επενδυτές θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε συντομότερη και πιο ευέλικτη βάση, δήλωσε η Vicky Carter, αντιπρόεδρος των Lloyd's και πρόεδρος, παγκόσμιων κεφαλαίων. Μια τέτοια κίνηση θα περιοριζόταν σε συγκεκριμένους τύπους κεφαλαίων που εγγράφουν συγκεκριμένους κινδύνους και θα αξιοποιούσε δυνητικά το London Bridge, τη δομή ILS που δημιούργησε η αγορά το 2021 για να επιτρέψει σε εναλλακτικούς επενδυτές να αναπτύξουν κεφάλαιο στην αγορά.

Fitich – ΑΟΝ

Εν μέσω της αναταραχής της πανδημίας του COVID-19, των αυξανόμενων επιτοκίων και του πολέμου στην Ουκρανία, ο κλάδος των τίτλων συνδεδεμένων με την ασφάλιση (ILS) κράτησε καλά σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, είπε ο Jeff Mohrenweiser, ανώτερος διευθυντής της Fitch Ratings. Οι τίτλοι που συνδέονται με τις ασφάλειες (ILS) έχουν την ευκαιρία να φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ έκδοσης το 2022 εν μέσω τόνισε ο Paul Schultz, διευθύνων σύμβουλος της Aon Securities. Η αγορά των ILS θα στηρίξει την ανάπτυξη.

Guy Carpenter

Δεν έχει νόημα να επινοούμε καινοτόμες λύσεις για τον συστημικό κίνδυνο, εάν οι αντασφαλιστές δεν εξασφαλίσουν κεφάλαια, τόνισε ο παγκόσμιος επικεφαλής για το δημόσιο τομέα στην Guy Carpenter, Julian Enoizi.

Montague Risk Partners

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του έτους σχετικά με την προσέλκυση εταιρειών που εστιάζουν στην τεχνολογία στον ασφαλιστικό χώρο, τόνισε ο Donald Harrell, ιδρυτής της Montague Risk Partners, η οποία πρόσφατα απέκτησε μερίδιο σε δύο εταιρείες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο στον χώρο διαχείρισης ιδιωτικών επενδύσεων σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις (MGA). Οι εταιρείες Insurtechs, οι MGA επίσης, όπως και οι εταιρείες διαχειριστές τρίτων (TPAs). Οι εταιρείες αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη μελλοντική δομή του κλάδου ασφαλειών και αντασφάλισης.

AXA XL

Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι τα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλή αύξηση των ποσοστών των αντασφαλίστρων. Είναι εμμονή να μιλάμε για σκλήρυνση της αγοράς. Η κάλυψη είναι αυτό που θα πρέπει να συζητηθεί και η διαχείριση κινδύνου. Λάθος επίσης να εστιάζουμε μόνο στις τιμές των ασφαλίστρων, τόνισε ο Bertrand Romagne διευθύνων σύμβουλος στις Διεθνείς Αντασφαλίσεις της AXA XL Reinsurance.

Gallagher Re

Η απόδοση από το underwriting παραμένει ισχυρή, αλλά η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) και τα ίδια κεφάλαια έχουν επηρεαστεί από τις χαμηλές αποδόσεις των χρηματαγορών, σύμφωνα με την Gallagher Re για την παγκόσμια οικονομική υγεία των αντασφαλιστών. Η ανάπτυξη στα ασφάλιστρα έφτασε στο 12% το πρώτο εξάμηνο του 2022. Τα αποτελέσματα στο underwriting στο 94,1%, ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 93,8%. Ωστόσο, το αποτέλεσμα από τις επενδύσεις μείωσε τις αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων κατά 9,3% το πρώτο εξάμηνο από 13,9% το αντίστοιχο 2021. Το Ευρωπαϊκό Solvency II βελτιώθηκε στο 235% από 222%. Τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν κατά μέσο όρο 22% το πρώτο εξάμηνο λόγω των αξιών των ομολόγων και των μετοχών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr