NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Υπέρ-παγκοσμιοποίηση ΤΕΛΟΣ

Υπέρ-παγκοσμιοποίηση ΤΕΛΟΣ

Το τέλος της υπέρ-παγκοσμιοποίησης έβαλαν οι μεγάλες δυνάμεις. Η αρχή του ΤΕΛΟΥΣ είχε ξεκινήσει με τις οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών, τους τίτλους με κεφαλαία γράμματα, τους έβαλε η πανδημία και ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας.

Ειδοποιός διαφορά η παγκοσμιοποίηση

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα Allianz Pulse 2022 της Allianz Research, βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο παρά μισογεμάτο. Υπάρχει απόσταση απόψεων σε σχέση με την αμοιβαιότητα του χρέους ως προς το ΑΕΠ που δημιούργησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων υποστηριζόμενα από την Κομισιόν, κοινό μέτωπο, σχεδόν, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο η ειδοποιός διαφορά είναι πως οι Ευρωπαίοι ρίχνουν τίτλους τέλους στους μηχανισμούς της υπέρ-παγκοσμιοποίησης.

Οι κάτοικοι των τριών βασικών ευρωπαϊκών χωρών, Γερμανοί, Γάλλοι και Ιταλοί είναι έντονα προβληματισμένοι. Αρχικά στη ζωή τους μπήκε η πανδημία, μετά η ενεργειακή κρίση, λίγο αργότερα τους αποτελείωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επισιτιστική κρίση. Είχαν δε μεσολαβήσει τα απανωτά σοκ στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Νο 1 ανησυχία η έκβαση της υπόθεσης ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Με το πληθωρισμό να έχει γίνει κάτι σαν πεδίο μάχης, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα συναινούν ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών, ακόμα και μέσω άμεσης παρέμβασής τους στις αγορές.

Διίστανται οι απόψεις για το ΧΡΕΟΣ που άφησαν τα μέτρα για την πανδημία

Για το χρέος που δημιούργησαν τα μέτρα της πανδημίας το οποίο και αυξάνεται, μία μεγάλη μερίδα ερωτηθέντων, ( 35% στη Gen-Z) τάσσεται υπέρ της μείωσης με τρόπους που μπορεί να εφαρμόσουν οι αγορές, ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται κατά το ήμισυ στην νέα γενιά.

Αυξάνονται οι οικονομικές ανισότητες

Το αντίθετο ισχύει για την αμοιβαιοποίηση του χρέους: οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (35%) τάσσονται υπέρ αυτού του μέτρου της αμοιβαιότητας, ενώ ο πληθυσμός της Gen-Z είναι πιο δύσπιστος (23%). Η έρευνα αναφέρει πως εάν το ζήτημα αυτό δεν αντιμετωπιστεί σωστά, το πρόβλημα του χρέους μπορεί να αυξήσει την ανισότητα μεταξύ των γενεών.

Διαιρεί το ευρώ, βλέπουν μειονεκτήματα

Σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη της ΕΕ και ευρωνόμισμα ΕΕ διαίρεση: μόνο οι Γερμανοί παραμένουν σταθερά φιλοευρωπαϊστές. Στη Γαλλία και την Ιταλία, η πλειοψηφία είναι αντιευρωπαϊστές με το 44% των Ιταλών να βλέπει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα στο ευρώ.

Η αρχή του τέλους της (υπερ)παγκοσμιοποίησης

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των Γάλλων ερωτηθέντων, που είναι αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση, οι Γερμανοί ερωτηθέντες παραμένουν υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης, ενώ οι Ιταλοί ερωτηθέντες βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πόλους. Κατά τις απόψεις τους το εμπόριο θα πρέπει να επικεντρώνεται κυρίως στον στενό κύκλο των κρατών εταίρων που μοιράζονται κοινά συμφέροντα και αξίες.

Τιμολόγηση του άνθρακα

Έκπληξη δημιούργησε ο αριθμός εκείνων των οποίων τάσσονται υπέρ των τιμών του άνθρακα. Μεγάλο ποσοστό συμμετεχόντων υποστηρίζει πως είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του κλίματος, ωστόσο ο φόρος για τον άνθρακα ,ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, δεν είναι αποδεκτός.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr