NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Υπ. Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας γιόρτασε την τελετή λήξης των National Cultural Awards 2022

Το Υπ. Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας γιόρτασε την τελετή λήξης των National Cultural Awards 2022

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας γιόρτασε τα επιτεύγματα των πιο σημαντικών πολιτιστικών πρωτοπόρων του Βασιλείου στην τελετή λήξης των National Cultural Awards 2022.

Η εκδήλωση έγινε στην περιοχή JAX, όπου το Υπουργείο απένειμε βραβεία σε άτομα και οργανισμούς προς τιμήν της πολύτιμης συνεισφοράς τους στον ακμάζοντα πολιτιστικό τομέα του Βασιλείου.

Η τελετή σηματοδοτεί την κορύφωση της δεύτερης διοργάνωσης των National Cultural Awards, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πρίγκιπα Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, πρίγκιπα διαδόχου και αναπληρωτή πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας. Η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε για να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα επιτεύγματα των τοπικών ταλέντων στον τομέα του πολιτισμού, σε 14 διαφορετικές κατηγορίες, ενισχύοντας παράλληλα την περαιτέρω ευαισθητοποίηση σχετικά με το ακμάζον πολιτιστικό οικοσύστημα της Σαουδικής Αραβίας. Τα συγκεκριμένα βραβεία υποστηρίζουν τον πολιτισμό ως τρόπο ζωής και ενισχύουν το status του Βασιλείου ως πολιτιστικό κόμβο, σύμφωνα με το Vision 2030.

Οι νικητές:

  1. Cultural Pioneer Award: Abdulaziz Mohammad Alsebail.
  2. Youth Cultural Award: Bader Abdulmajeed bin Hamad Alhamoud.
  3. Cultural Institutions Award:
    1. Government Sector: Diriyah Gate Development Authority.
    2. Private Sector: Music Home.
    3. Non-profit Sector: Art Institute.
  4. Literature Award: Kifah bint Jawad bin Youssef Bu Ali.
  5. Publishing Award: Jarir Bookstore.
  6. Translation Award: Sharif bin Saad bin Muhammad bin Baqnah Alshahrani.
  7. Music Award: Bandar bin Obaid.
  8. Film Award: Faisal Abdulaziz Baltyuor.
  9. Culinary Arts Award: Abdulsamad Muhammad Ibrahim Alhawsawi.
  10. Fashion Award: Samirah Mohammad Ali Hassan Alotaibi.
  11. Visual Arts Award: Muhannad Shono.
  12. National Heritage Award: Ahmed Mohamed Muhanna Alnughaythir.
  13. Theater and Performing Arts Award: Ali bin Yahya bin Qasim Khobrani.
  14. Architecture and Design Award: Mohammad Ibrahim Mohammad Shafee.

Συγχαίροντας τους φετινούς νικητές, ο Πρίγκιπας Bader bin Abdullah bin Farhan Al Saud, Υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: «Με τις ρίζες του σε μια ποικιλόμορφη κληρονομιά και προχωρώντας προς ένα λαμπρότερο μέλλον, ο πλούσιος πολιτισμός της Σαουδικής Αραβίας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας και του έθνους μας. Υπό την καθοδήγηση του Vision 2030, η πολιτιστική μας αναγέννηση καθοδηγείται από εξαιρετικά ταλέντα, που βοηθούν να μεταδοθεί η μοναδική μας πολιτιστική ιστορία στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζουμε αυτές τις σημαντικές συνεισφορές, καθώς συνεχίζουμε να εμπνέουμε και να προωθούμε τη δημιουργική πολιτιστική έκφραση στη Σαουδική Αραβία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε το τεράστιο ταλέντο που επέδειξαν οι νικητές μας φέτος και ανυπομονούμε να δούμε τη συνεχή επιτυχία τους τα επόμενα χρόνια».

Η φετινή τελετή περιλάμβανε κατηγορίες με βάση της 11 πολιτιστικές επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και 3 ανεξάρτητες κατηγορίες – Cultural Pioneer Award, Cultural Institution Award και Youth Cultural Award.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την επέκταση των βραβείων στη διεθνή κοινότητα για το 2023, με την προσθήκη μιας νέας διεθνούς κατηγορίας που θα τιμήσει άτομα και ιδρύματα από όλο τον κόσμο για την επίδειξη πολιτιστικής υπεροχής στον τομέα τους.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας παραμένει προσηλωμένο στην προώθηση ενός ακμάζοντος οικοσυστήματος τεχνών και πολιτισμού, που υποστηρίζει και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, ενώ παράλληλα γιορτάζει την εθνική μας ταυτότητα. Η εισαγωγή αυτής της νέας διεθνούς κατηγορίας είναι υποδειγματική του στόχου μας να διευκολύνουμε την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του κόσμου. Καλωσορίζουμε όσους επέμειναν στον τομέα τους, εμπλούτισαν τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται και δημιούργησαν έναν αξιομνημόνευτο και διαρκή πολιτιστικό αντίκτυπο», πρόσθεσε η Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Bader.

Ως μέρος των συνεχών προσπαθειών του Υπουργείου για την προώθηση του πολιτιστικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας, η πρωτοβουλία των National Cultural Awards στοχεύει στην αναγνώριση των προσπαθειών ατόμων και οργανισμών σε διάφορους πολιτιστικούς τομείς. Ως ετήσια πρωτοβουλία, στοχεύει στην αύξηση της υιοθέτησης πολιτιστικών προγραμμάτων στον ιδιωτικό και μη κερδοσκοπικό τομέα, στην ενθάρρυνση της κοινοτικής συμμετοχής σε πολιτιστικές δραστηριότητες και, τελικά, στην ενίσχυση της πολιτιστικής δράσης του Βασιλείου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr