NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Εκδήλωση για την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση για την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση με θέμα την Εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με το οικονομικό μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης, διοργανώνεται από το CSR HELLAS, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 15:00-17:30) στις εγκαταστάσεις του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Οικονομικών και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα απαιτεί συγκεκριμένη φιλοσοφία, σύστημα αξιών και δεξιότητες τόσο σε επίπεδο ηγεσίας των επιχειρήσεων, όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης του επιπέδου ωριμότητας των στελεχών στα θέματα βιωσιμότητας. Η ανάγκη για νέες δεξιότητες στα θέματα εταιρικής βιωσιμότητας όπως αποτυπώνεται σε σειρά ερευνών παγκόσμιων οργανισμών (ΟΟΣΑ, ILO, κλπ) σε συνδυασμό με τις ανάγκες που διαμορφώνουν τα κριτήρια ESG θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες, εκπροσώπους της κυβέρνησης, ακαδημαϊκούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

  • Τι έχει να προσφέρει η εκπαίδευση – τυπική και άτυπη – σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη;
  • Με ποιον τρόπο οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) γεφυρώνουν τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο στην επιδίωξη ενός κοινού μέλλοντος;
  • Ποιες είναι οι νέες δεξιότητες που απαιτούνται στο νέο τοπίο της βιωσιμότητας, όπως αυτό διαμορφώνεται;
  • Τι φανερώνουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε εταιρικό και κρατικό επίπεδο όσον αφορά τη μέχρι σήμερα πρόοδό μας στον αγώνα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη;

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Στρατηγικής & Επιχειρηματικότητας, London Business School, Ιωάννης Ιωάννου, ενώ την ευρωπαϊκή προοπτική στο θέμα της εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα θα αναπτύξει ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Ομιλίες θα απευθύνουν η Claudia Carydis, Αντιπρόεδρος, Public Affairs, The American College of Greece, καθώς και ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής, CSR HELLAS, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί νέα κοινή πρωτοβουλία του ALBA Graduate Business School και του CSR HELLAS.

Στο πρώτο πάνελ, με θέμα τη σύνδεση επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετέχουν οι:

  • Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης και Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων στο ALBA Graduate Business School.
  • Γιώργος Κοσιώρης, Πρύτανης, Eπίκουρος Καθηγητής, Tμήμα Mαθηματικών, Πανεπιστήμιο Kρήτης.
  • Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος ΔΣ CSR HELLAS, Μέλος ΔΣ CSR Europe.
  • Γιώργος Γαλάνης, Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης, Όμιλος Μυτιληναίος.

Το πάνελ συντονίζει η Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Διευθύντρια Βιώσιμης και Εταιρικής Υπευθυνότητας, Όμιλος ΟΤΕ, Μέλος ΔΣ CSR HELLAS.

Οι κκ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Γαλάνης αναμένεται να συμμετάσχουν στο πάνελ.

Στο δεύτερο πάνελ, με θέμα την εκπαίδευση ως εργαλείο επιχειρηματικού και αναπτυξιακού μετασχηματισμού συμμετέχουν οι:

  • Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
  • Κωστής Μανασάκης, οικονομολόγος (ΜΒΑ, PhD), Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Μαρίνα Σπυριδάκη, Corporate Affairs Manager, Aegean Airlines.
  • Αρμόδιος Γιαννίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Vitex Α.Ε.
  • Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Επιδόσεων ESG του ομίλου TITAN.

Το πάνελ συντονίζει η Αλεξάνδρα Λεφοπούλου, Δημοσιογράφος.

Ο κ. Παπαθανάσης αναμένεται να συμμετάσχει στο πάνελ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Αριάδνη Στάγκου-Μπέλλ, Project Manager του διαγωνισμού, CSR & Communication Specialist, CSR HELLAS θα συντονίσει τη τελετή βράβευσης του φοιτητικού διαγωνισμού Νίκος Αναλυτής. Στον Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», ομάδες φοιτητών/-τριών καλούνται να μελετήσουν, αναλύσουν, επιχειρηματολογήσουν και διαμορφώσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με έναν ή παραπάνω από τους SDGs. Φέτος, το θέμα ήταν «ο κοινωνικός αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής» και η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου με την τελετή βράβευσης των 3 ομάδων που θα διακριθούν με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr