NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Καινοτομία, έρευνα και μεταφορά γνώσης στο επίκεντρο της πρώτης μέρας του 5ου Routelab ​​​

Καινοτομία, έρευνα και μεταφορά γνώσης στο επίκεντρο της πρώτης μέρας του 5ου Routelab ​​​

Το πέμπτο στη σειρά Routelab ξεκίνησε με επιτυχία στο νέο λιμάνι της Πάτρας με γενικό θέμα Thriving Global αναδεικνύοντας δράσεις που σχετίζονται άμεσα με την καινοτομία, την έρευνα και την μεταφορά γνώσης.

Το δρομολόγιο του Routelab ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης με το εξαιρετικά ενδιαφέρον WORKSHOP για τη διαχείριση του δημοσίου λόγου και της γλώσσας του σώματος σ’ ένα βιωματικό εργαστήριο με την ηθοποιό Δώρα Τσάγκα. Αμέσως μετά σε απευθείας σύνδεση το IONIAN μετέδωσε τους διαλόγους που εκτυλίχθηκαν στις ζωντανές συζητήσεις οι οποίες διεξήχθησαν στη σκηνή του Routelab με κεντρικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο οικοσύστημα της Πάτρας σε σχέση με την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι προσκεκλημένοι συνομιλητές ανέπτυξαν τις καινοτόμες ιδέες τους ενώ μεταξύ άλλων μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, πόσο ώριμο είναι το περιβάλλον μέσα και έξω από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα τυχόν κωλύματα που μπορεί να συναντούν στη διαδρομή τους κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης συντονισμού Δυτ. Ελλάδας Π. Παπαδόπουλος μιλώντας για το υψηλό επίπεδο της ακαδημαϊκής κοινότητας της περιοχής μας επισήμανε τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει η ΠΔΕ στο κομμάτι ενίσχυσης των καινοτόμων ιδεών.

ενώ ο καθηγητής του ΕΑΠ Γ. Καλαβρουζιώτης ανέπτυξε τους άξονες που κινείται ερευνητικά το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συμβάλλοντας στην εξαγωγή καινοτόμων ιδεών. Στο meet lab του πανεπιστημίου Πατρών τρεις καθηγητές από διαφορετικές σχολές, οι κ.κ. Απ. Βανταράκης , Δ. Μούρτζης και Απ. Ραφαηλίδης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ύπαρξης ανάλογων εκδηλώσεων όπως το Routelab ώστε η κοινωνία να έχει οφέλη από την ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και για τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η έρευνα και η καινοτομία σε μια ουσιαστική αποκέντρωση με σκοπό την ανάπτυξη μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων περιοχών της χώρας

Στην ενότητα research lab και παρουσία του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη , του Προέδρου του ΣΕΒ Δυτ. Ελλάδας Κλεομένη Μπάρλου και του καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σπύρου Συρμακέση , η κα Φαίη Μακαντάση Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις ανέπτυξε τα αποτελέσματα της έρευνας για την χαρτογράφηση του ελληνικού οικοσυστήματος start up. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο μηχανισμό στήριξης της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος που λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες στην περιοχή. Εκεί μπορούν να απευθυνθούν νέοι επιχειρηματίες και πρόκειται για μια παροχή που δίνεται εντελώς δωρεάν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ΠΕ ΔΕ, Κλεομένης Μπάρλος, επεσήμανε την ανάγκη να απλουστευτούν ή ακόμα και να εξαφανιστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλαιπωρούν τον κλάδο τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην τελευταία ενότητα η χαρτογράφηση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης του Meetlab “Creating the best workplace” με τον manager της εταιρίας Ανθρώπινου δυναμικού της Delloite, Νίκο Κοκόση, να παραθέτει τις καινοτόμες πρακτικές που ακολουθεί η εταιρία προκειμένου να διασφαλίζεται η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητα των εργαζομένων της. Ο πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού Best Άγγελος Κοκκίνης στάθηκε στη σημασία ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των νέων επιστημόνων και της αγοράς εργασίας

Η πρώτη ημέρα του Routelab ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της coffee island, ενός νέου προιόντος που συνδημιούργησε με τη Μικροζυθοποία «Νήσος». Οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία παγωμένου καφέ που στην πραγματικότητα είναι μπύρα. Με αυτό τον τρόπο ο Ανδρέας Μαστοράκης, field support manager Coffee Island ανέδειξε πως η καινοτομία βρίσκεται παντού ακόμα και στην Coffee cold brew beer.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr