NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Εγκαινιάστηκε το κοινό περίπτερο των ΒΕΑ-ΒΕΘ-ΒΕΠ στην 86η ΔΕΘ

Εγκαινιάστηκε το κοινό περίπτερο των ΒΕΑ-ΒΕΘ-ΒΕΠ στην 86η ΔΕΘ

Στην 86η ΔΕΘ, τα αμιγή Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πειραιά πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του κοινού περιπτέρου τους την Κυριακή 11/09/2022 παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιωάννη Μασούτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση.

Στα εγκαίνια, παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων : κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ο Α αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κώστας Δαμίγος, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, δήλωσε:

«Τα τρία Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της Ελλάδας, ανταποκρίνονται με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην 86η ΔΕΘ, στα αιτήματα των επιχειρήσεων και των μελών μας, για ενημέρωση, προβολή και διεκδίκηση των θέσεων και αιτημάτων μας.

Η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι ένα σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό γεγονός.

Σήμερα η παγκόσμια οικονομία, η Ευρώπη και η χώρα μας αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας μεγάλης κρίσης, σε πολλά επίπεδα, όπως γεωπολιτικής, ενεργειακής, πληθωριστικής και κλιματικής.

Τα νέα αυτά δεδομένα απαιτούν ανασχεδιασμό, προσαρμοστικότητα, αλλά και νέες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης.

Απαιτούνται νέα μέτρα, αλλά και ενίσχυση των υφιστάμενων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Είναι ανάγκη, η επιδότηση για την ενέργεια από το κράτος, να αυξηθεί για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το ΕΣΠΑ βάζουν την επιχειρηματικότητα σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά η μεγαλύτερη επένδυση για τον κλάδο μας τώρα είναι τα εξειδικευμένα τεχνικά χέρια.

Πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν ισχυρά εργαλεία που θα δώσουν στη νέα αγορά, στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Η παραγωγή, ο κλάδος της μεταποίησης δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο. Οι βιοτέχνες "όλοι μαζί φωνάζουμε" δώστε άμεσα λύση στα τεχνικά χέρια που έχουν εξαφανιστεί από το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ψηφιακός και πράσινος μετασχηματισμός για την ελληνική βιοτεχνία δεν υπάρχει χωρίς τα κατάλληλα εξειδικευμένα και πιστοποιημένα τεχνικά χέρια.

Στο ΒΕΠ αγωνιζόμαστε για μια οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, κυκλική, πράσινη, ανταγωνιστική και καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις, και θα φέρει ανάπτυξη στις επιχειρήσεις, στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, στην Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τον τουρισμό και τις Υπηρεσίες.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, δεν παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις, αλλά στεκόμαστε δυναμικά αρωγοί σε κάθε προσπάθεια στήριξης και τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα τους.

Τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της χώρας μας, καλούμε τα μέλη μας για ενημέρωση, συμμετοχή και εγρήγορση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr