NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η EBRD πραγματοποιεί διαδικτυακό σεμινάριο εξαγωγών μεταξύ 26 και 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η EBRD πραγματοποιεί διαδικτυακό σεμινάριο εξαγωγών μεταξύ 26 και 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Διαδικτυακό σεμινάριο εξαγωγών με θέμα Incoterms 2020: το κλειδί για τη διενέργεια οποιασδήποτε διεθνούς εμπορικής συναλλαγής ​πραγματοποιεί η EBRD μεταξύ 26 και 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι Διεθνείς Εμπορικοί Όροι Incoterms είναι απαραίτητοι για την αποφυγή λαθών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλέον κόστος ή νομικά προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Δημιουργήθηκαν από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) και αποτελούν τη καθημερινή διεθνή «γλώσσα» του εμπορίου. To 2020 επικαιροποιήθηκαν εισάγοντας σημαντικές αλλαγές στα μέχρι τότε δεδομένα.

Απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται να «ταξιδέψει» στο εξωτερικό, οι Incoterms 2020 αποτελούν βασικό κεφάλαιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» που οργανώνει δωρεάν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, EBRD,διαδικτυακά στις 26 – 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ένας βαθύς γνώστης του θέματος, ο Jon Walden, Principal Consultant, Customs, Export Competitiveness and Trade Facilitation της Crown Agents. Διατέλεσε μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης των Incoterms του ICC που εισηγήθηκε την έκδοση Incoterms 2020, εξ ου και είναι ο καταλληλότερος για να διαφωτίσει τους επιχειρηματίες για τις καινοτομίες που εισάγει η νέα έκδοση των Incoterms.

Στο σεμινάριο θα εξεταστούν, επίσης, θέματα σχετικά με την αποστολή εμπορευμάτων, τη λειτουργία των τελωνείων, την ασφάλιση των προϊόντων, τον έλεγχο των εξαγωγικών πιστώσεων, τα συστήματα πληρωμών και τις ενέγγυες πιστώσεις.

Το σεμινάριο αυτό είναι το 14ο κατά σειρά που πραγματοποιεί η EBRD από το 2019, έχοντας επιμορφώσει πάνω από 250 στελέχη επιχειρήσεων.

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα τόσο πρακτικό σεμινάριο με παραδείγματα που βοηθούν στην κατανόηση της θεωρίας. Εύκολα διακρίνει κανείς την εμπειρία του εισηγητή. Θα το πρότεινα σε όλα τα στελέχη εξαγωγών» ανέφερε χαρακτηριστικά η E. Σαββίδου, της Panidis SA, μετά την ολοκλήρωση προηγούμενου σεμιναρίου.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν, να προγραμματίσουν μία ατομική συμβουλευτική συνεδρία με τον εισηγητή της Crown Agents, για να εξασφαλιστεί η μεταφορά γνώσης στην επιχείρηση.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €50 εκατομμύρια ή με σύνολο ενεργητικού μικρότερο των €43 εκατομμυρίων και αριθμό εργαζομένων μέχρι 250 άτομα).

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση συμμετοχής στέλνοντας email στη Βανέσα Στάχτου: stachtov@ebrd.com.

Τo σεμινάριο αυτό αποτελεί μέρος μιας σειράς σεμιναρίων για εξαγωγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Advice for Small Businesses) που υλοποιεί η EBRD στην Ελλάδα και με χρηματοδότηση από την Ελληνική Δημοκρατία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr