NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των ελληνικών συναγωγών στο Ισραήλ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των ελληνικών συναγωγών  στο Ισραήλ

Μια νέα έκθεση στο Recanati Center for the Heritage of Thessaloniki and Greece στο Petah Tikvah του Ισραήλ εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022. H έκθεση υπογραμμίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ελληνική εβραϊκή κληρονομιά και την ιστορία και την αρχιτεκτονική των ελληνικών συναγωγών.

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες και σχέδια αρχιτεκτονικής αναπαράσταση κατεδαφισμένων συναγωγών, του αρχιτέκτονα Ηλία Μεσσίνα, από το αρχείο του και από το φωτογραφικό αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

Μιασειρά διαλέξεων και παρουσιάσεων βιβλίων και η πρόσφατη αποκατάσταση συναγωγών στην Ελλάδα από τον Ηλία Μεσσίνα, είναι μερικές από τις νέες εξελίξεις που φέρνουν τις συναγωγές της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσελκύουν επαγγελματικό, κοινό και τουριστικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τις εβραϊκές τοποθεσίες στην Ελλάδα.

Το μοναδικό ψηφιακό αρχείο των Συναγωγών της Ελλάδας, του Ηλία Μεσσίνα, το πρώτο στο είδος του, εμπλουτίζει ήδη τις συλλογές Μουσείων και Πανεπιστημίων σε Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ.

Νέες διαλέξεις και παρουσιάσεις βιβλίων έχουν προγραμματιστεί για τις 9-18 Οκτωβρίου σε Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Βέροια, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, που διοργανώνονται από τους δήμους, μουσεία και τοπικούς φορείς. Ο Ηλίας Μεσσίνας θα μιλήσει επίσης στα εγκαίνια της συναγωγής Γιαβανίμ στα Τρίκαλα, που αναστηλώθηκε από τους αρχιτέκτονες Ηλία Μεσσίνα και Πέτρο Κουφόπουλο-Μαρίνα Μαριάνθεος.

Μια διαδικτυακή σειρά διαλέξεων από τον Ηλία Μεσσίνα λαμβάνει χώρα κάθε Πέμπτη τον Σεπτέμβριο 2022, που διοργανώνεται από το Sephardic Jewish Brotherhood (ΗΠΑ). Η διάλεξη του Ηλία Μεσσίνα στο Recanati Center for the Heritage of Thessaloniki and Greece (Ισραήλ) στις 15 Σεπτεμβρίου, εγκαινίασε την έκθεση για τις συναγωγές της Ελλάδας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr