NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Lamda: Οι πρώτες μεγάλες αλλαγές στην Αθήνα, στήνεται το εργοτάξιο για τον πύργο - κατοικιών

Lamda: Οι πρώτες μεγάλες αλλαγές στην Αθήνα, στήνεται το εργοτάξιο για τον πύργο - κατοικιών

Το μεγαλύτερο έργο που κυριολεκτικά θα αλλάξει τη μορφή της Αθήνας σε πέντε χρόνια από σήμερα έριξε τα θεμέλια του και προχωράει πολύ καλά, τηρουμένων των αναλογιών και του οικονομικού κλίματος. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ανοίγουν δύο διαγωνισμοί: ο ένας για το εμπορικό κέντρο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και ο άλλος για το εμπορικό κέντρο στη Μαρίνα -Marina Galleria) στον Άγιο Κοσμά.

Τα πρώτα έργα υπογειοποίησης

Με ταχείς ρυθμούς δουλεύει το εργοτάξιο για την κατασκευή έργου κυρίως από την ΕΚΤΕΡ που θα στεγάζει σωματεία ΑΜΕΑ συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων, καθώς επίσης και το εργοτάξιο που έχει στηθεί για την υπογειοποίηση μέρους της λεωφόρου Ποσειδώνος από την ΑΒΑΞ. Το έργο της υπογειποίησης που θα ολοκληρωθεί το 2024 έχει ήδη διανοίξει 250 μέτρα μήκος και 10 μέτρα βάθος.

Στήνεται εν ευθέτω χρόνω το εργοτάξιο για τον ουρανοξύστη 50 ορόφων

Οι πρώτες εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη για την ανέγερση του πύργου – κατοικιών 50 ορόφων, 169 διαμερισμάτων που θα γίνει από την κοινοπραξία των Bouygues- ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με το σύνολο των διαμερισμάτων να έχει ήδη πωληθεί, όπως και οι 28 παραθαλάσσιες βίλες και τριώροφες κατοικίες.

Τουρισμός: TEMEΣ – Lamda Development, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Hard Rock

Στον τομέα της ξενοδοχείας και του τουρισμού τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί ο διαχειριστής του ενός από τα δύο ξενοδοχεία, ενώ η δεύτερη συμφωνία θα ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023. Προσεχώς θα ανακοινωθεί και το αρχιτεκτονικό γραφείο που θα πάρει το έργο του σχεδιασμού του ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία ξένης αλυσίδας ξενοδοχείων με την ΤΕΜΕΣ ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σύντομα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την ανέγερση του καζίνο που έχει αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Hard Rock.

Κλειστό ασφάλιστρο για τρία χρόνια, φόβοι για αύξηση του κόστους στα έργα

Υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με σήμερα, η αύξηση του κόστους στα έργα είναι της τάξης του 10% με 15% μέρος της οποίας θα μετακυλιστεί στους αγοραστές κατοικιών, ωστόσο το real estate είναι κλάδος αντιπληθωριστικός.

Στην πρώτη φάση της πενταετίας θα κατασκευαστούν 1 500 κατοικίες, ενώ τα συνολικά τα έσοδα που θα έχει η Lamda Development μέχρι το 2023 από τις πωλήσεις φτάνουν τα 450 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Lamda έχει συνάψει ασφαλιστήρια τριετίας σε ό,τι αφορά τις ασφαλισμένες αξίες. Ωστόσο αφού παρέλθει ο χρόνος οι όροι υπαγορεύουν ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές στα ασφάλιστρα και στα premia.

Το έργο της πρώτης φάσης χρηματοδοτείται, ενώ δε αποκλείει η έκδοση πράσινου ομολόγου στο μέλλον για νέα άντληση κεφαλαίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr