NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι επιδόσεις της ΕΕ στην καινοτομία συνεχίζουν να βελτιώνονται παρά τις δυσκολίες

Οι επιδόσεις της ΕΕ στην καινοτομία συνεχίζουν να βελτιώνονται παρά τις δυσκολίες

Τον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας 2022, ο οποίος αποκαλύπτει ότι οι επιδόσεις καινοτομίας της ΕΕ έχουν αυξηθεί κατά περίπου 10% από το 2015 έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε σύγκριση με το 2021, οι επιδόσεις καινοτομίας το 2022 βελτιώθηκαν σε 19 κράτη μέλη, ενώ υποχώρησαν σε 8. Σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ, διεθνείς ανταγωνιστές όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Δημοκρατία της Κορέας και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις επιδόσεις της ΕΕ. Ωστόσο, η ΕΕ έχει περιορίσει το χάσμα επιδόσεων με τις χώρες αυτές, ενώ έχει ξεπεράσει την Ιαπωνία από το 2021. Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η προσήλωση της Ευρώπης στην καινοτομία φαίνεται από τη συνεχή βελτίωση των σχετικών της επιδόσεων. Το πρόγραμμα “Ορίζων Ευρώπη” στηρίζει την ικανότητα της Ευρώπης να καινοτομεί προάγοντας την αριστεία και στηρίζοντας κορυφαίους ερευνητές και φορείς καινοτομίας ώστε να δώσει ώθηση στις συστημικές αλλαγές που χρειάζονται για μια πράσινη, υγιή και ανθεκτική Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός πίνακας αποτελεσμάτων καινοτομίας για το 2022 καταδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας ενός πανευρωπαϊκού οικοσυστήματος καινοτομίας. Το νέο ευρωπαϊκό θεματολόγιο καινοτομίας που εγκρίθηκε πρόσφατα θα θέσει την Ευρώπη στην πρώτη γραμμή του νέου κύματος καινοτομιών υψηλής τεχνολογίας ώστε η καινοτομία να φτάσει σε όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών περιοχών».

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, προσέθεσε: «Η αυτονομία και η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης θα εξαρτηθούν από την ικανότητά μας να ηγηθούμε τεχνολογικά και εμπορικά σε στρατηγικούς τομείς όπως το διάστημα, η άμυνα, το υδρογόνο, οι μπαταρίες, οι ημιαγωγοί, η κβαντική υπολογιστική και η υπολογιστική υψηλών επιδόσεων. Το ευρωπαϊκό θεματολόγιο καινοτομίας, η στήριξή μας σε νεοφυείς και σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανικές συμμαχίες ή σημαντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ήδη παράγουν εξαιρετικά καινοτόμα έργα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έτσι μετατρέπουμε την επιστημονική μας αριστεία σε τεχνολογική και βιομηχανική υπεροχή και σε ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη». Η έκθεση καλύπτει τα κράτη μέλη της ΕΕ και αρκετές άλλες χώρες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Σε σύγκριση με προηγούμενα έτη, η φετινή έκδοση περιλαμβάνει τρεις επιπλέον χώρες: την Αλβανία, τη Χιλή και το Μεξικό

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr