NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Αποδοτικό Facility Management. Σημαντικές διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται για ένα ασφαλές κτίριο

Αποδοτικό Facility Management. Σημαντικές διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται για ένα ασφαλές κτίριο

​Ο COVID-19 μπορεί, για αρκετό διάστημα, να κράτησε τους περισσότερους από εμάς, μακριά απ’ τον φυσικό χώρο εργασίας μας. Όμως, σιγά-σιγά, επανερχόμαστε στην κανονικότητά μας.

Πολλοί εργαζόμενοι, δουλεύουν σε hybrid μοντέλο (από 1 έως 4 φορές την εβδομάδα απ’ το γραφείο). Παρ’ όλα αυτά αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν υιοθετήσει ξανά την πενθήμερη on-site εργασία.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι παράμετροι που πρέπει ένας facility manager να φροντίζει ώστε όλα να λειτουργούν και πάλι ρολόι;

1. Απολύμανση

Ειδικά, στις μέρες μας, αποτελεί το Α & το Ω στην υγιεινή και την ασφάλεια. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σκευάσματα, το εξειδικευμένο συνεργείο απολύμανσης και απεντόμωσης που θα επιλέξετε, θα πρέπει να είναι σε θέση να σας διασφαλίσει μία πλήρως αποτελεσματική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η εξάλειψη των παθογόνων μικροοργανισμών σε ένα αντικείμενο ή μία επιφάνεια. Η εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή επαγγελματικής και ασφαλούς απολύμανσης χώρων και αντικειμένων (κτίρια, οργανισμοί, εκπαιδευτικές μονάδες οικίες, εξοπλισμός κ.λπ.) που έχουν επιμολυνθεί, με τη χρήση απολυμαντικών σκευασμάτων εγκεκριμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και υπό την επίβλεψη Επόπτη Δημόσιας Υγείας, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία της εφαρμογής και η προστασία της Δημόσιας υγείας.

2. Περιοδικός Έλεγχος Πυροσβεστήρων

Στα επαγγελματικά κτίρια, οι πυροσβεστήρες πρέπει να τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία ενώ ο facility manager οφείλει, σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργάτη, να έχει κάνει μελέτη πυρασφάλειας. Στους πυροσβεστήρες πρέπει να γίνεται α) περιοδικός έλεγχος β) συντήρηση γ) αναγόμωση. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να κατέχει ειδική άδεια και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τέτοιου είδους εργασίες.

Ένα χρήσιμο tip είναι στους παλιούς πυροσβεστήρες (πάνω από 10 ετών) που έχεε να κάνετε υδραυλική δοκιμή ώστε να δείτε αν μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε σημαντικά το κόστος.

3. Τεχνικές Εργασίες

Κάθε εταιρεία που αποζητά να λαμβάνει λύσεις γρήγορα και εύκολα, είναι καλό να συνεργάζεται με μια εταιρεία διαχείρισης κτιρίων που προσφέρει ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο τεχνικών υπηρεσιών: υδραυλικές εργασίες, αντικατάσταση σωληνώσεων, άντληση υδάτων, ηλεκτρολογικές εργασίες όπως, εγκαταστάσεις λαμπτήρων, συντήρηση φωτισμού κοινόχρηστων χώρων, χρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κ.ά ώστε να μπορείτε να έχετε έναν συνεργάτη για όλα! Αυτό θα σας εξοικονομήσει κόστος, χρόνο και προσπάθεια.

Εξασφαλίστε για σας και τους εργαζομένους σας τις πιο ασφαλείς και αποδοτικές συνθήκες εργασίας και χαρείτε την καθημερινότητα της δουλειάς σας στο έπακρο!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr