NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Έφτασε στο 5,1% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου και αποκλιμακώθηκε λόγω BoE

Έφτασε στο 5,1% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου και αποκλιμακώθηκε λόγω BoE
28_09_2022 | 16:30 28_09_2022 | 18:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Tα επίπεδα του 5,1% ( υψηλό 5,08%) άγγιξε για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια το ελληνικό 10ετές ομόλογο εξαιτίας της εκτόξευσης των αποδόσεων όλων των ομολόγων της Ευρωζώνης λόγω πληθωρισμού και κρίσης χρέους.

Όμως σταδιακά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει προς το 4,9% όπου και διαπραγματεύεται. Η 'αποθέρμανση' των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων εντάσσεται μέσα στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων όλων των ομολόγων της Ευρωζώνης προς χαμηλότερα μεν (αλλά όχι χαμηλά επίπεδα).

Η πτώση των αποδόσεων αποδίδεται εξ' αντανακλάσεως, στην προσπάθεια της Tράπεζας της Αγγλίας να προχωρήσει σε αγορές βρετανικών ομολόγων προκειμένου να υποχωρήσουν οι αποδόσεις τους αλλά και να στηριχθεί το νόμισμα (στερλίνα). Η ανακοίνωση της ΒΟΕ οδήγησε σε ράλι τα ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου, με την απόδοση στο 10ετές να υποχωρεί στο 4,15% με πτώση σχεδόν 8%.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι ίσως και αύριο η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε -έστω περιορισμένες- αγορές ομολόγων για να τιθασευτούν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης.

Η εκτίναξη των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων έχει πολυεπίπεδες επιπτώσεις τόσο στα κεφάλαια των τραπεζών, στην περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων, στην διαχείριση του κρατικού χρέους και στις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr