NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Αγώνας «laser run» τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου για μαθητές γυμνασίου

Αγώνας «laser run» τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου για μαθητές γυμνασίου

Στο πλαίσιο του θεσμού των «Ολυμπίων 2022» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αγώνα «laser run», τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 09:00 – 12:15 π.μ.

Περίπου 800 μαθητές γυμνασίου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το αθλήματος laser run και να γνωρίσουν από κοντά καταξιωμένους Ολυμπιονίκες και Αθλητές. Τα δρώμενα θα λάβουν μέρος στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο, ώρα 12:30 μ.μ.

Το laser run αποτελεί τμήμα του μοντέρνου πένταθλου. Οι αθλητές ξεκινούν τρέχοντας προς το σκοπευτήριο, όπου μέσα σε 70 δευτερόλεπτα καλούνται να χτυπήσουν 5 στόχους με πιστόλι λέιζερ. Τελειώνοντας με τους στόχους ο αγωνιζόμενος διανύει τρέχοντας απόσταση ενός χιλιομέτρου και ακολούθως επιδίδεται πάλι στη σκοποβολή. Συνολικά διανύονται 3 γύροι του ενός χιλιομέτρου και αντίστοιχα 3 στοχεύσεις πέντε στόχων τη φορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr