NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Εγκαίνια νέου παραρτήματος του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια νέου παραρτήματος του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του παραρτήματος του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο επίτιμος πρόξενος της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Σαμουήλ Ναχμίας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, κα Pilar Tena.

O κ. Ναχμίας επεσήμανε ότι η έναρξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ιστορικό γεγονός για την πόλη και εξήρε τη συμβολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σαλτιέλ στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου αυτού και στο γεγονός ότι το Ινστιτούτο Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη εκτός από τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας θα συμβάλει στην προβολή τόσο του Ισπανικού πολιτισμού, όσο και της πλούσιας κουλτούρας των Σεφαραδιτών εβραίων. Η κα Tena εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για τη συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε εκτενώς στα προγράμματα που θα προσφέρει το Ινστιτούτο, στις πολιτιστικές δραστηριότητες που σχεδιάζονται και στο πλούσιο πρόγραμμα των εγκαινίων.

Τα εγκαίνια του νέου παραρτήματος του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 26. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την επίσημη τελετή εγκαινίων στις 5:00 μ.μ. με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, της Γενικής Γραμματέως του Ινστιτούτου Θερβάντες, κα Carmen Noguero, και του Εξοχότατου Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα, κ. Carles Casajuana.

Επίσης, από τις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες ακαδημαϊκές δραστηριότητες, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 17:30 θα παρουσιαστεί ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνει μία έκθεση, εργαστήρια, παραστάσεις δρόμου, κλπ. στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, οδός Αγίου Μηνά 11.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr