NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

«Young Tax Professional of the Year 2023»: Διαγωνισμός της ΕΥ για φοιτητές με ενδιαφέρον για φορολογικά θέματα

«Young Tax Professional of the Year 2023»: Διαγωνισμός της ΕΥ για φοιτητές με ενδιαφέρον για φορολογικά θέματα

Η EY Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη του διαγωνισμού Young Tax Professional of the Year 2023, του ελληνικού σκέλους του παγκόσμιου διαγωνισμού της ΕΥ για φοιτητές που έχουν ενδιαφέρον για τη φορολογία και θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να ελέγξουν και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις με συναδέλφους τους που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές με αντικείμενο σπουδών τη Λογιστική, τα Νομικά, τα Χρηματοοικονομικά, τα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, χωρίς ή με σχετική πρακτική εμπειρία έως 6 μήνες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, στον γραπτό και προφορικό λόγο, άνεση στη χρήση του Microsoft Excel & PowerPoint και ενδιαφέρον για τη φορολογία.

Στην πρώτη, εθνική, φάση του διαγωνισμού, οι διαγωνιζόμενοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού τεστ αξιολόγησης, που αφορά τόσο την προσωπικότητά τους, όσο και ερωτήματα τεχνικής φύσης, θα έχουν μια προσωπική συνέντευξη με διευθυντικά στελέχη από τα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Φορολογίας της EY, και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα γραφεία της EY στην Ελλάδα και να παρουσιάσουν ένα case-study που θα τους υποδειχθεί από την ΕΥ, ώστε να αναδειχθεί ένας νικητής.

Στη δεύτερη φάση, ο νικητής του ελληνικού διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην παγκόσμια διοργάνωση, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά τον Ιανουάριο. Τέλος, 10 φιναλίστ από τη δεύτερη φάση, θα επιλεγούν για να διαγωνιστούν σε ένα τελικό στάδιο που θα πραγματοποιηθεί σε μια από τις χώρες σε όλο τον κόσμο όπου λειτουργεί η EY.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι υποψήφιοι θα έχουν την υποστήριξη κορυφαίων στελεχών και εκπαιδευτών της EY, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται στο σημερινό και το αυριανό φορολογικό περιβάλλον και θα τους καθοδηγήσουν για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 23/10/2022, ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής ιστοσελίδας της EY, απ’ όπου μπορούν να λάβουν και περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια και τους όρους του διαγωνισμού.

Με την ευκαιρία της έναρξης του διαγωνισμού, ο κος Στέφανος Μήτσιος, Partner, Επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της EY Ελλάδος, δήλωσε:

«Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών στο παγκόσμιο φορολογικό περιβάλλον, η χώρα μας χρειάζεται νέους επαγγελματίες με τις κατάλληλες δεξιότητες, αλλά και πάθος για τα φορολογικά θέματα. Με τον διαγωνισμό αυτό, η ΕΥ Ελλάδος φιλοδοξεί να δώσει την ευκαιρία σε νέους φοιτητές να ενισχύσουν τις γνώσεις τους, να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις με συναδέλφους τους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και να βάλουν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr