NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ξεκινά τη Δευτέρα το Συνέδριο για την πράσινη ενέργεια και τα αγροβολταϊκά​

Ξεκινά τη Δευτέρα το Συνέδριο για την πράσινη ενέργεια και τα αγροβολταϊκά​
07_10_2022 | 17:05 08_10_2022 | 13:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Ενέργεια & Περιβάλλον

Στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου ICEFPE22 έρχονται όλες οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των εύκαμπτων πράσινων εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών και της συνεχώς αναπτυσσόμενης βιομηχανίας τους, αλλά και του πλήθος των εφαρμογών τους, ορισμένες από τις οποίες εκτίθενται στην παράλληλη έκθεση που λειτουργεί από τις 10-12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.


Το 12ο Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel, από τις 10-12 Οκτωβρίου) και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο HOPE-A και το Εργαστήριο LTFN .

Βασικές θεματικές του, οι οποίες θα αναλυθούν την πρώτη μέρα του Συνεδρίου είναι η Βιομηχανία των εύκαμπτων εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, η ψηφιακή βιομηχανία και ο ρόλος τους στην απο-ανθρακοποίηση του πλανήτη, η μετάβαση στις πράσινες πολιτικές όπως η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και οι σύγχρονες μεθοδολογίες βελτιστοποίησης της βιομηχανίας των οργανικών ηλεκτρονικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Γενική Γραμματέας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ευρωπαϊκά project RealNano & Flexfunction2Sustain

Στo πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου, συναντώνται τα μέλη του ερευνητικού έργου «Real Nano», τον συντονισμό του οποίου έχει το Εργαστήριο LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ευρωπαϊκό project που ξεκίνησε το 2020 και ολοκληρώνεται τo 2023 πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών βιομηχανιών και να αυξήσει την τεχνητή νοημοσύνη της βιομηχανικής διαδικασίας στον τομέα των Οργανικών Ηλεκτρονικών καθώς και άλλων βιομηχανικών συσκευών.

Με το Real Nano , στο οποίο συμμετέχει και ο Σύνδεσμος HOPE-A βελτιώνεται η απόδοση της παραγωγής έως και 90% , ενώ μειώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% τα απόβλητα και οι πόροι για την αναβάθμιση των νανοϋλικών.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού project FlexFunction2Sustain, στο οποίο ο Σύνδεσμος HOPE-A έχει αναλάβει μαζί με το Εργαστήριο LTFN την καθοδήγηση καινοτόμων εταιρειών του κλάδου των οργανικών ηλεκτρονικών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων με την τεχνολογική, και οικονομική υποστήριξη εξειδικευμένων «εργαλείων» και ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.

Επίσης, θα παρουσιαστεί και το ευρωπαϊκό project Flex Function2Sustain, το οποίο έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων την πλατφόρμα Open Innovation Test Bed μέσω της οποίας υποστηρίζονται νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου να αναπτύξουν νέα καινοτόμα προϊόντα.

AGRIVOLTAICS

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του ICEFPE22 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα Αγροβολταϊκά και τις εφαρμογές των οργανικών ηλεκτρονικών στα θερμοκήπια. Τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία της η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη διάρκεια της Ημερίδας για τα Αγροβολταϊκά θα παρουσιαστούν νέα στοιχεία για τις εφαρμογές των εύκαμπτων ημιδιάφανων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που παράγονται στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα από τη χρήση τους στο πλήρως αυτόνομο ενεργειακά θερμοκήπιο υδροπονικής τομάτας που λειτουργεί στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης.

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων HOPE-A

Ο Σύνδεσμος HOPE-A (www.hope-a.com) που συμμετέχει στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό project και είναι συνδιοργανωτής του ICEFPE22, έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει και να εδραιώσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετέχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα κυρίως για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των οργανικών ηλεκτρονικών, και να φέρνει σ επαφή τις καινοτόμες εταιρείες του κλάδου μέσα από συνέδρια, παρουσιάσεις, ευρωπαϊκά project κ.ά με εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού για συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr