NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Συνέδριο για τη Βιομηχανία Εκτυπωμένων Πράσινων Ηλεκτρονικών - Επενδύοντας στον ήλιο

Συνέδριο για τη Βιομηχανία Εκτυπωμένων Πράσινων Ηλεκτρονικών - Επενδύοντας στον ήλιο

Μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών προαναγγέλλει η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στην πρώτη ημέρα του τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «την Πράσινη Εκτυπωμένη Ενέργεια και τα Αγροβολταϊκά».

Η κυρία Σδούκου ανέφερε ότι περίπου 300.000 νέες θέσεις εργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργούν οι λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες και ανέλυσε το πρόγραμμα ανάπτυξης των ΑΠΕ, στο οποίο περιλαμβάνονται όχι μόνο τα φωτοβολταϊκά, αλλά και η γεωθερμία, τα βιοκαύσιμα, η κυματική ενέργεια, η αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια.

Μιλώντας για τα αγροβολταϊκά και τις εφαρμογές τους η αν Τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Π Πέρκα τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε χώρες όπου αναπτύχθηκαν (Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ιταλία) αποτέλεσαν κυβερνητική επιλογή και χρηματοδοτήθηκαν ανάλογα.

Σε ό,τι αφορά τα πρωτοποριακά τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκά και τις εφαρμογές τους που παρουσιάζονται στο Διεθνές Συνέδριο, τόσο ο Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ελληνική καινοτομία. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης από την πλευρά της Περιφέρειας συμπλήρωσε ότι παρόμοιες εφαρμογές δεν είναι απίθανο να συμπεριληφθούν στα επόμενα project της Περιφέρειας Αττικής.

Προϊόντα και εφαρμογές από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies

Το επόμενο διάστημα η ελληνική εταιρεία OET θα συμμετέχει στην κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών σε μεγάλη κλίμακα. Το project θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ και αποτελεί άλλη μία απόδειξη του σημαντικότατου έργου που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια από το ελληνικό οικοσύστημα στον τομέα των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα παραπάνω τόνισε ο Ευάγγελος Μεκερίδης υπεύθυνος της τεχνολογικής ανάπτυξης της OET μιλώντας για την Βιομηχανία των Εκτυπωμένων Εύκαμπτων Ηλεκτρονικών . Αναφερόμενος στην ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies οκ Μεκερίδης αναφέρθηκε σε μερικές από τις εμβληματικές συνεργασίες της ΟΕΤ, όπως αυτή με το ερευνητικό τμήμα της FIAT.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της COATEMA Thomas Kolbusch, μίλησε για την έμφαση που δίνεται στον ποιοτικό έλεγχο αλλά και στα βιώσιμα υλικά στη διάρκεια της βιομηχανικής παραγωγής . Η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρείται από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της βιομηχανίας των Οργανικών Ηλεκτρονικών και είναι ένα από τα βασικά μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων HOPE-A, ενώ συμμετέχει με μέλη του οικοσυστήματος (Organic Electronic Technologies, BL Nanobiomed, HOPE-A, LTFN) σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη της Βιομηχανίας των FPEs (εύκαμπτα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά).

Μ.Σ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr