NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ICEFPE22: Καινοτομίες της εκτυπωμένης ενέργειας διευρύνουν τις επιχειρηματικές προοπτικές

ICEFPE22: Καινοτομίες της εκτυπωμένης ενέργειας διευρύνουν τις επιχειρηματικές προοπτικές

Τα Αγροβολταϊκά είναι «the next big thing» για τη χώρα μας η οποία βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για την εφαρμογή και ανάπτυξή τους από άποψη κλίματος, αλλά και τεχνολογίας.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου ανοίγοντας την ημερίδα για τα Αγροβολταϊκά που διεξάγεται στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου ICEFPE22.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Πράσινη Εκτυπωμένη Ενέργεια και την Βιομηχανία των Ηλεκτρονικών, παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FLEXFUNCTION2SUSTAIN το οποίο απευθύνεται σε νεοφυείς εταιρείες και εταιρείες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους με σκοπό τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων .

Το FF2S προσφέρει μοναδικές δυνατότητες χρηματοδότησης των εταιρειών, αλλά και την απαραίτητη συμβουλευτική εμπειρογνώμων του τομέα τόσο από την Ελλάδα (LTFN Lab, HOPE-A).

Καινοτόμες εταιρείες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό

Στο πλαίσιο του ICEFPE22 που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 10-12 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν καινοτόμες εταιρείες του τομέα των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών από την Ελλάδα, την Κεντρική Ευρώπη και τον Καναδά, το Εργαστήριο LTFN και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων HOPE-A.

Ο επικεφαλής του τομέα Nanomicrofabrication του Εργαστηρίου LTFN Σπύρος Κασσαβέτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μοναδικό στο είδος του σύστημα παραγωγής εκτυπωμένων ηλεκτρονικών (roll to roll) που υπάρχει στη ΝΑ Ευρώπη και βρίσκεται εγκατεστημένο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο Product Manager της εταιρείας BL Nanobiomed Αλέξανδρος Ορφανός παρουσίασε τους εκτυπωμένους αισθητήρες ανίχνευσης ιικών που παράχθηκαν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αφορμή και την πανδημία του κορονοϊού.

Μεταξύ των νεοφυών εταιρειών που συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο, αλλά και στο διαγωνιστικό τμήμα και οι εταιρείες TECHLUMEN , η οποία εξειδικεύεται σε λύσεις φωτισμού και ενέργειας για κτήρια και η Delta-mpis που αναλαμβάνει την επίλυση τεχνικών και ερευνητικών θεμάτων για μεγάλες εταιρείες & βιομηχανίες

Από τον Καναδά η πρωτοποριακή εταιρεία Solaires παρουσίασε νέες τεχνολογίες ηλιακών κυψελών από περοβσκίτη που αναπτύσσουν περαιτέρω την ηλιακή ακτινοβολία ενισχύοντάς την .

Από το ΙPC (Technical Centre of the French Plastics and Composites Industry) o Dr Lionel Tenchine μίλησε για τις νέες τεχνολογίες παραγωγής έξυπνων προϊόντων και πώς αυτές είναι διαθέσιμε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στις εταιρείες του κλάδου που συμμετείχαν και στο διαγωνιστικό μέρος των νεοφυών επιχειρήσεων και οι εκπρόσωποι της πλατφόρμας ΚΕΤ Market, η οποία ασχολείται με την προώθηση και δικτύωση εταιρειών του κλάδου.

Στο Διεθνές Συνέδριο που ολοκληρώνει τις εργασίες του την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου με την Ημερίδα για τα Αγροβολταϊκά και τις εφαρμογές των τρίτης γενιάς ηλεκτρονικών σε αυτά, συμμετείχαν ακόμη ο Τομέαρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής του ΥπΑΑΤ Νίκος Μανέτας, ο εμπορικός ακόλουθος του Προξενείου της Ινδίας στην Ελλάδα Rajendran Snykanne , ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας COATEMA ερευνητές ,εκπρόσωποι ακαδημαϊκών φορέων, επιχειρηματίες από την Ινδία, τον Καναδά, την Κορέα, την Κεντρική Ευρώπη και την Ελλάδα .

Μ.Σ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr