NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ψάχνουν λύσεις με νέα πρόσωπα και σχήματα οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα

Ψάχνουν λύσεις με νέα πρόσωπα και σχήματα οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα

Λύσεις να ξεφύγει από την χρόνια στασιμότητα ψάχνουν να βρουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα.

Η καθίζηση στο 2% και η συνεχής υποχώρηση του κλάδου ζωής στρέφει τις ασφαλιστικές σε νέες αγορές και νέα προϊόντα. Μείζον θέμα στον κλάδο ζωής τα επενδυτικά προϊόντα -unit linked, οι πωλήσεις των οποίων συνεχώς υποχωρούν, λόγω του ότι οι συνθήκες στην οικονομία αντιστράφηκαν, τα επιτόκια αυξήθηκαν, αλλά και το γεγονός ότι το κόστος των προϊόντων για τον επενδυτή είχε κρυφές χρεώσεις.

Rober Gauci στο τιμόνι της Eθνικής Ασφαλιστικής - CVC

Τα νέα σχήματα MetLife-NN, ERGO -Munich Re με την MEAG (για την στήριξη των unit linked) και Εθνική – CVC ετοιμάζουν νέες κινήσεις στην αγορά κατά τους επόμενους μήνες. Νέο σημείο εκκίνησης εκτός των προϊόντων με νέα πρόσωπα ετοιμάζεται και για την Εθνική Ασφαλιστική, αρχής γενομένης στο πρόσωπο του νέου διευθύνοντος συμβούλου Robert Gauci, ο οποίος προέρχεται από την ΑΧΑ και MetLife.

Οικονομία, επιτόκια και λάθος πολιτικές πωλήσεων σε unit linked και ζωή

Την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 οριακή ήταν η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων, μόλις στο 0,7% στα 2.852.460 με τις ασφαλίσεις ζωής να υποχωρούν -4,8% στα 1.279.936 και τις ασφαλίσεις κατά ζημιών να αντισταθμίσουν τις απώλειες με αύξηση 5,7% στα 1.527.523 ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών προήλθε από τους λοιπούς κλάδους με την αστική ευθύνη αυτοκινήτου να αυξάνεται 1% στα 488.771 ευρώ.

Μεγάλη η υποχώρηση, στα επιμέρους, των παραδοσιακών ασφαλίσεων ζωής -11% στα 711.733.912 ευρώ και μικρή αύξηση στις ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις –unit-linked στα 410.772 ευρώ. Στο θέμα των ασφαλίσεων ζωής και ειδικά στα unit linkds το epixeiro.gr έχει αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενα δημοσιεύματα σε διάστημα εντός έτους, παρατηρώντας τα αρνητικά σημεία, την πορεία της οικονομίας , και τις διεθνείς τάσεις, όπως αυτές μετρώνται από τους μεγάλους διεθνείς οίκους αξιολόγησης των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών.

Οι ασφαλιστικές μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια βασίστηκαν στις εύκολες και γρήγορες πωλήσεις των επενδυτικών unit linked δίνοντας μεγάλες προμήθειες στα δίκτυα, παραγκωνίζοντας ωστόσο τις κλασσικές ασφαλίσεις ζωής οι οποίες είναι σταθερές και διατηρούν σταθερά μεταξύ άλλων το χαρτοφυλάκιο των ασφαλιστών.

Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, ERGO, Eurolife, NN

Σήμερα ο κλάδος ζωής βρίσκεται σε σταυροδρόμι προκειμένου να επιλέξει δρόμο με τις ασφαλιστικές όπως την Ευρωπαϊκή Πίστη να ανακοινώνουν νέα προϊόντα, την ERGO να ετοιμάζεται για δυναμικές εμφανίσεις μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, την Eurolife να κρατά σταθερά υψηλά τα ποσοστά της αλλά και να μεριμνά για νέα και την Εθνική Ασφαλιστική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr