NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Τα «τιτιβίσματα» του ιδιόρρυθμου Έλον Μασκ

Τα «τιτιβίσματα» του ιδιόρρυθμου Έλον Μασκ

Μόνιμα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σταθερά στην κατηγορία «εκκεντρικοί μεγιστάνες». Τα τελευταία χρόνια μάλιστα αποτελεί - και - influencer, προχωρώντας σε δηλώσεις που είτε προκαλούν πολιτικό σχολιασμό και δημόσιες αντιδράσεις, είτε επιφέρουν αναταράξεις σε διεθνείς χρηματαγορές και τα κρυπτονομίσματα. Ο λόγος για το νέο ιδιοκτήτη - πλέον - της δημοφιλούς πλατφόρμας Twitter, Έλον Μασκ.

Η εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επισημοποιήθηκε προ ημερών και ο Έλον θα μπορεί να «τιτιβίζει»... ανενόχλητος. Ίσως και όχι όμως.

Ο δρόμος για τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα έχει οικονομική ευρωστία, εργασιακή ειρήνη και προοπτικές μη απαξίωσης εν τέλει είναι μακρύς, σύμφωνα με τους αναλυτές. Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική του ιδιόρρυθμου Μασκ παραμένει επιθετική!

Κύμα απολύσεων

Ο Μασκ απέκτησε το Twitter και δήλωσε πως στόχος του είναι να κάνει την εταιρεία οικονομικά υγιή, υλοποιώντας τα σχέδια για τη μείωση του κόστους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε έναντι 44 δισ. δολαρίων. Αυτο βέβαια απαιτεί, μεταξύ άλλων, χιλιάδες απολύσεις!

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία στοχεύει στο να εξοικονομήσει 1,5 με 3 εκατ. ευρώ την ημέρα από servers και cloud υπηρεσίες.

Από τις πρώτες κινήσεις του πάντως ήταν η άμεση απόλυση του Παράγκ Αγκραβάλ, του επικεφαλής του Twitter. Παρελθόν αποτελεί επίσης ο μέχρι πρότινος οικονομικός διευθυντής Νεντ Σιγκάλ και ο επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Βιτζάια Γκάντε. Ο Μασκ τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του Twitter σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Ομαδικές αγωγές

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες έχουν ήδη υπάρξει ομαδικές αγωγές υπαλλήλων, με το επιχείρημα ότι ο όμιλος δεν συμμορφώθηκε με την προθεσμία 60 ημερών που προβλέπεται από τον νόμο στην περίπτωση μαζικών απολύσεων (Warn Act), σύμφωνα με το κείμενο της προσφυγής.

Η οργή των απολυμένων αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του στην πλατφόρμα της εταιρείας ο Τέιλορ Λιζ, ο διευθυντής ομάδας μηχανικών ο οποίος είπε ότι απολύθηκε. «Η τρέχουσα διαδικασία απολύσεων είναι φάρσα και ντροπή. Επιτελείς της Tesla λαμβάνουν αποφάσεις για ανθρώπους για τους οποίους δεν γνωρίζουν τίποτα εκτός από τον αριθμό των γραμμών κώδικα που παράγουν. Είναι εντελώς παράλογο», έγραψε.

Στο μυαλό του Έλον

Το ακριβές σχέδιο του μεγιστάνα των Tesla, SpaceX και Twitter αισίως δεν είναι γνωστό, ωστόσο στο παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει πως θέλει να κάνει το Twitter πιο χρήσιμο, πιο λειτουργικό.

Πηγή έμπνευσης αποτελεί το κινεζικό WeChat της Tencen, που δεν είναι απλώς ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια εφαρμογή για κλείσιμο κρατήσεων, ραντεβού, αποστολή παραγγελιών και άλλα.

Επιτρέπει πληρωμές, συναλλαγές, αποστολή χρημάτων από τον ένα χρήστη στον άλλο αλλά περιλαμβάνει και ειδήσεις και ψυχαγωγία.

Για την ώρα πάντως προέχει το συμμάζεμα στα του «οίκου του»: Σε αυτό το πλαίσιο η αύξηση της τιμής της συνδρομητικής υπηρεσίας, Twitter Blue, φαίνεται πως ανεβαίνει ($8 δολάρια το μήνα).

Οι τιμές θα διαφέρουν ανά χώρα καθώς θα είναι προσαρμοσμένες ανάλογα με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Στα οφέλη, οι χρήστες δεν θα βλέπουν διαφημίσεις αποκτώντας παράλληλα και άλλα πλεονεκτήματα.

Βέβαια αυτό είναι αβέβαιο κατά πόσο χαρούμενες θα κάνει γνωστές εταιρείες - κολοσσούς. Πολλοί όμιλοι, όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Volkswagen, φέρεται να έχουν αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο Twitter.

Ο αναβρασμός στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου είναι έκδηλος και οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για το πάλαι ποτέ δημιούργημα του Jack Dorsey.

Όπως και να έχει όμως η ιστορία του Twitter θα έχει πολλά ακόμη ενδιαφέροντα επεισόδια...με επικεφαλής τον ιδιόρρυθμο Μασκ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr