NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Love, Sun, Energy... Μια καρδιά γεμάτη ελληνική «πράσινη» ενέργεια

Love, Sun, Energy... Μια καρδιά γεμάτη ελληνική «πράσινη» ενέργεια

Love, Sun, Energy…. Σ αυτό το τρίπτυχο εξελίσσεται η πρόσφατη καλλιτεχνική δημιουργία της δικηγόρου και εικαστικού Αλεξάνδρας Γωγούση που παρουσιάστηκε στη διοργάνωση Art Thessaloniki στη ΔΕΘ.

«Εδώ και χρόνια δημιουργώ σιδερένιες καρδιές. Παράλληλα ως δικηγόρος έχω εξειδικευθεί στον ενεργειακό τομέα. Συνδύασα λοιπόν τις ενασχολήσεις μου, μεταφέροντας παράλληλα και ένα μήνυμα: Να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Μια καρδιά γεμάτη ενέργεια είναι μια γερή καρδιά, μια καρδιά γεμάτη αγάπη. Με ενδιαφέρει η τεχνολογία και παρακολουθώ τις εξελίξεις», τονίζει η κ Γωγούση.

Τα εύκαμπτα ημιδιαφανή ελληνικά τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκά

Πίσω ή μάλλον μέσα σ αυτή την καρδιά βρίσκεται μια κυριολεκτικά λαμπρή ιστορία επιτυχίας. Τόσο λαμπρή όσο και ο ήλιος που στη χώρα μας λάμπει εκατοντάδες μέρες το χρόνο.

Τα ελληνικά φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς, είναι εκτυπωμένα, πανάλαφρα, εύκαμπτα, ημιδιαφανή, προστατεύουν από τη βλαβερή UV ακτινοβολία και παράγονται στους Ταγαράδες στην πρώτη στον κόσμο μονάδα παραγωγής, από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies.

Οι εφαρμογές των τρίτης γενιάς ελληνικών ημιδιάφανων φωτοβολταϊκών είναι πολλές. Είναι φορέσιμα (wearables) και ενσωματώνονται σε ρούχα, σε τσάντες, σε κτίρια, σε παράθυρα, σε τέντες και γενικά σε κάθε μικρή και μεγάλη επιφάνεια δημιουργώντας άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα , είναι φιλικά στο περιβάλλον και συμβάλλουν στη βιωσιμότητα και στην κυκλική οικονομία.

Μία από τις πρόσφατες πρωτοποριακές χρήσεις των ελληνικών 3ης γενιάς φωτοβολταϊκών είναι και η ενσωμάτωσή τους στις οροφές των θερμοκηπίων. Τα Αγροβολταϊκά, είναι η απάντηση στη μείωση του κόστους παραγωγής τροφής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ όλο τον κόσμο, αφού με τη χρήση τους μειώνεται δραστικά το κόστος της ενέργειας, η κατανάλωση νερού ( με την υδροπονική καλλιέργεια) και εξοικονομείται η χρήση της γης.

Μια σιδερένια καρδιά γεμάτη «πράσινη» ενέργεια και δημιουργοί όπως η Αλεξάνδρα Γωγούση που εμπνέονται από την τεχνολογία και τα ελληνικά επιτεύγματα, «δίνει» τη δική της «απάντηση» στο ενεργειακό πρόβλημα που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

logothetidis_karagkiozaki_gogousi.jpg?mtime=20221108150506#asset:382348 H εικαστικός Αλεξάνδρα Γωγούση με τη Νανοϊατρό/Καρδιολόγο Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου HOPE-A και ιδρυτή της ΟΕΤ, καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr