NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Οι ενεργειακές επιλογές της Ευρώπης στο 26ο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Οι ενεργειακές επιλογές της Ευρώπης στο 26ο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου 2022, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) δίνει για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο ραντεβού του με τον κόσμο της ενέργειας, της οικονομίας, του επιχειρείν και της πολιτικής, με την ευκαιρία του 26ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Ειδικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Η Ευρώπη Ενόψει Κρίσιμων Ενεργειακών Επιλογών», όπου θα εξεταστούν, πέραν των γενικότερων εξελίξεων στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χώρο, οι επιπτώσεις και οι προοπτικές για την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη, υπό το φως της σοβαρής κρίσης που διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο.

Στο συνέδριο, το οποίο αποτελεί σταθμό για τα ενεργειακά πράγματα της χώρας και της ΝΑ Ευρώπης, τόσο η ενεργειακή ασφάλεια στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, όσο και η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από την Ρωσία, θα βρεθούν στο επίκεντρο. Όπως πάντα, θα συζητηθεί ενδελεχώς όλο το φάσμα των ζητημάτων που άπτονται του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπως και των επιπτώσεών τους στην οικονομία και την κοινωνία.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με μια πρώτη εισαγωγική ομιλία και χαιρετισμό από τον Κωστή Σταμπολή, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Την έναρξη των εργασιών του 26ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022» θα χαιρετίσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ενώ τις εργασίες της δεύτερης ημέρας θα χαιρετίσει και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακόμη, το συνέδριο θα χαιρετίσουν η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δρ. Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ο Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πολυθεματικό συνέδριο θα συμμετέχουν ακόμη κορυφαίοι εκπρόσωποι δημόσιων φορέων, σημαντικοί ακαδημαϊκοί και ανώτατα στελέχη του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την 1η Συνεδρία με θέμα «Ενεργειακή κρίση: Η Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή και Εθνική Διάσταση» θα γίνει και η παραδοσιακή εκτενής προυσίαση του World Energy Outlook 2022, από τον Δρ. Απόστολο Πετρόπουλο, International Energy Agency (IEA), από το Παρίσι.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν συνεδρίες που θα καλύψουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Ενεργειακή κρίση και η Ελληνική Απάντηση
  • Γεωπολιτικές Παράμετροι και Ενεργειακή Ασφάλεια: ΕΕ και Ελλάδα
  • Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα

Κατά τη δεύτερη μέρα, θα εξεταστούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων (upstream)
  • Ενεργειακή Αποδοτικότητα (κτήρια), Μεταφορές, Βιομηχανία
  • Ενεργειακές υποδομές και ο στρατηγικός ρόλος του φυσικού αερίου και
  • του LNG στην παγκόσμια και περιφερειακή ενεργειακή προμήθεια
  • Η Αγορά Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου στη ΝΑ Ευρώπη σε ένα ασταθές περιβάλλον υψηλών τιμών. Υπάρχουν λύσεις;
  • Ο κρίσιμος ρόλος των Nέων Tεχνολογιών: Υδρογόνο, Πράσινα Καύσιμα, Βιομεθάνιο, CCUS
  • Ο Ρόλος της Καινοτομίας και των start up companies στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα
  • Ενέργεια και Οικονομία: Λεπτές Ισορροπίες σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον

Το 26ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2022», θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων του ΙΕΝΕ «Προμηθέας 2022», καθώς και με τα καταληκτικά σχόλια των διοργανωτών.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Βασικοί χορηγοί του Συνεδρίου είναι η δικηγορική εταιρεία KG Law, η More Energy, η EΔΕΥΕΠ και η ΔΕΠΑ, ενώ στους υποστηρικτές συγκαταλέγονται οι εταιρείες ENERGEAN, ΔΕΣΦΑ, και ΝΑΝΚΟ Renewables. Ακόμη, Υποστηρικτής Δράσεων είναι o Όμιλος Sunlight, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Energia.gr, η NE Global, το Foreign Affairs και το EnnergyPress.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τη θεματολογία και τους ομιλητές του Συνεδρίου, εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr