NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πώς να εξοικονομήσετε κόστος με τη σωστή συντήρηση καυστήρα πετρελαίου;

Πώς να εξοικονομήσετε κόστος με τη σωστή συντήρηση καυστήρα πετρελαίου;

Ο καυστήρας πετρελαίου αποτελεί τη βάση για αποδοτική θέρμανση τον χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, η σωστή συντήρηση του λέβητα σημαίνει καλύτερη λειτουργία. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να εξοικονομήσουμε κόστος με εύκολο και απλό τρόπο;

  • Καθαρός λέβητας = καλή λειτουργία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλη η ποσότητα πετρελαίου που έχουμε προμηθευτεί αξιοποιείται αποδοτικά, χωρίς χασούρα.
  • Ορθή ρύθμιση του θερμοστάτη = αποτελεσματικός έλεγχος κατανάλωσης και εξοικονόμηση ενέργειας. Με άλλα λόγια, η ρύθμιση του θερμοστάτη βοηθά στη σωστή απόκρισή του στις μεταβολές της θερμοκρασίας.
  • Συντήρηση λέβητα και καυστήρα: Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται πριν την έναρξη χρήσης, μία φορά τον χρόνο, από εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο. Κατά τη διάρκεια της συντήρησης, αφαιρούνται τυχόν κατάλοιπα. Παράλληλα, γίνεται έλεγχος στεγανότητας του λέβητα.
  • Καθαρισμός λέβητα, δηλ. μπεκ, φίλτρων κτλ. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για μπορέσει ο τεχνικός να δει αν υπάρχουν ζημιές που πρέπει να επισκευαστούν.
  • Έλεγχος εκπομπής καυσαερίων. Διασφαλίστε ότι είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Στην περίπτωσή που ο λέβητάς σας είναι παλιός (απόδοση έως 80%), διερευνήστε κατά πόσα σας συμφέρει να τον αντικαταστήσετε με νέο που να έχει υψηλότερη απόδοση (90%) με στόχο να αποσβέσετε το κόστος σε περίπου 4 χρόνια.

Tip: Μετά τη συντήρηση του καυστήρα σας, ο αδειούχος συντηρητής πρέπει να διαθέτει την ειδική έγκριση για να υπογράψει το φύλλο συντήρησης.

Η σωστή συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου συνεπάγεται εξοικονόμηση κόστους. Φροντίστε γι’ αυτήν και νιώστε σιγουριά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr