NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Magic Kitchen: Το φαγητό είναι τρόπος επικοινωνίας που τους ενώνει όλους!

Magic Kitchen: Το φαγητό είναι τρόπος επικοινωνίας που τους ενώνει όλους!
15_11_2022

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Γυναίκες@Επιχειρείν

Η Sanem Su Avci κατάγεται από την Τουρκία και η αγάπη της για την τέχνη, αλλά και τη μουσική, ήταν ο λόγος για να μετακομίσει στην Αθήνα. «Όταν αποφασίζεις να ζήσεις σε μια ξένη χώρα, έχεις σίγουρα ενθουσιασμό, αλλά είναι πολλές οι φορές που αισθάνθηκα μόνη μου. Το Magic Kitchen -πέρα από όνειρο- ήταν η σανίδα σωτηρίας μου! Τώρα, η ομάδα μου και οι πελάτες μας είναι η καλύτερη συντροφιά». Αυτή είναι η ιστορία της…

Με τι έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν;

Είμαι 33 χρονών και από τα 7 μου με ενδιέφερε η ενασχόληση με τα δημόσια γεγονότα και την επικαιρότητα. Έτσι, σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Το 2012 μετακόμισα στην Άγκυρα για να συνεχίσω τις σπουδές μου, όπου και δούλεψα για αρκετό διάστημα στη Βουλή της Τουρκίας, συγκεκριμένα στο κόμμα της αντιπολίτευσης, μέχρι το 2016. Αν και στην αρχή είχα ενθουσιαστεί με αυτή την επαγγελματική μου πορεία, όσο εργαζόμουν συνειδητοποίησα πως δεν ήταν για εμένα. Εξάλλου, ήταν μια περίοδος στην οποία τα πολιτικά δεδομένα της Τουρκίας άλλαξαν. Τότε κατάλαβα πως δεν έχω μέλλον στη χώρα μου. Ένιωθα αρκετά περιορισμένη, κυρίως γιατί η έννοια του δημόσιου χώρου και η ελευθερία δεν υπήρχαν πλέον και αποφάσισα να μετακομίσω στην Ελλάδα. Αφορμή ήταν το ταξίδι μου στην Αθήνα το 2017, όπου σε ένα Φεστιβάλ γνώρισα την κουλτούρα της πόλης και εντυπωσιάστηκα από το πόσο ελεύθερος και φιλικός ήταν ο κόσμος. Αγαπώ πολύ την τέχνη και την μουσική και η Αθήνα ήξερα πως ήταν το κατάλληλο μέρος, με τους κατάλληλους ανθρώπους, για να την εξελίξω. Στην Ελλάδα συνέχισα τις σπουδές μου, τελείωσα το μεταπτυχιακό μου στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα έμαθα να μιλάω καλύτερα την ελληνική γλώσσα.

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας; Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε;

Ήταν όνειρο να έχω κάποια στιγμή ένα καλό εστιατόριο, το οποίο θα είναι συνεργατικό, με ωραίο φαγητό και προσιτές τιμές. Το είχα φανταστεί να βρίσκεται κοντά σε μια πλατεία, όπως αυτή των Εξαρχείων, όπου ο κόσμος δε θα έρχεται μόνο για φαγητό αλλά και για να επικοινωνεί, να μοιράζεται όνειρα, προβληματισμούς και ιδέες.

Όταν αποφάσισα πως θα μείνω στην Ελλάδα, ένιωθα αρκετά μόνη στην αρχή. Το Magic Kitchen με βοήθησε να ξεπεράσω αυτό το συναίσθημα, καθώς πλέον είμαστε μια ομάδα, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και υπάρχει συντροφικότητα μεταξύ μας.

Τι μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στο Magic Kitchen;

Το Magic Kitchen είναι μια Κοιν.Σ.Επ., ένα συνεργατικό vegan φαγάδικο που προσφέρει καλό φαγητό, σε προσβάσιμες τιμές, στους ανθρώπους της γειτονιάς των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας. Η ομάδα μας χαρακτηρίζεται από πολυπολιτισμικότητα. Έχουμε ανθρώπους από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Παλαιστίνη και, παρόλο που δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, η αγάπη μας για το φαγητό μάς ενώνει. Στο Magic Kitchen μπορεί κανείς να δοκιμάσει παραδοσιακές τούρκικες συνταγές από την οθωμανική εποχή με vegan προϊόντα, όπως Tantuni από τη Μερσίνα, Γκιουσλεμέ με τις δικές μας παραλλαγές, Σούπα με Φακές -το πιο γνωστό πιάτο στην Κωνσταντινούπολη- αλλά και τα δικά μας χειροποίητα αναψυκτικά και ποτά. Αυτήν την περίοδο προσπαθούμε να επεκτείνουμε το μενού μας και σύντομα θα έχουμε νέα πιάτα για να δοκιμάσετε.

Πού μπορεί να σας βρει κάποιος;

Το Magic Kitchen βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους 43-45, στα Εξάρχεια. Μπορείτε, φυσικά, να επισκεφτείτε και to website μας, όπου υπάρχει όλο το μενού. Επίσης, μας βρίσκετε στο Facebook και το Instagram.

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα και το ξεκίνημα μιας τέτοιας επιχείρησης;

Αν ήταν λέει; Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμένα γιατί είναι η πρώτη φορά που ανοίγω δική μου επιχείρηση- πόσω μάλλον σε μια ξένη χώρα. Μπορεί να έχω εμπειρία σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα, αλλά το Magic Kitchen είναι εντελώς ξεχωριστό, κυρίως γιατί είναι Κοιν.Σ.Επ., όπου πολλά άτομα -διαφορετικές προσωπικότητες- πρέπει να συνεργαστούν για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνουμε περίφημα! Αλλά είναι μια πρόκληση που ήξερα πως θα με βοηθήσει στη ζωή μου. Και έτσι έγινε!

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου που έρχεται στο Magic Kitchen;

Ο κόσμος, και κυρίως η γειτονιά, μάς έχει αγκαλιάσει, γιατί του αρέσει που είμαστε ένα συνεργατικό φαγάδικο και βλέπει την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε. Αυτό για εμάς έχει μεγάλη σημασία! Γνωρίζουμε κάθε μέρα ανθρώπους και μοιραζόμαστε εμπειρίες, εκτός από φαγητό. Ο κόσμος έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μας μαθαίνει, αλλά σίγουρα θέλει χρόνο για να μας εμπιστευτεί.


Magic-Kitchen3.jpg?mtime=20221114145500#asset:383294


Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε 5 χρόνια από τώρα;

Θα ήθελα να μη χάσει τον χαρακτήρα της! Εγώ φαντάζομαι το Magic Kitchen να δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα, 16 ώρες τη μέρα. Να έχει αυξηθεί το προσωπικό μας και να έχει φτιάξει δυνατές σχέσεις με τους πελάτες. Τέλος, να έχουμε καλό φαγητό και να μοιράζουμε χαμόγελα.

Πώς μάθατε για το The People’s Trust;

Από μια αγαπημένη μου φίλη, η οποία γνωρίζει καλά τους 3QUARTERS, μια επιχείρηση που χρηματοδότησε στο παρελθόν το The People’s Trust. Εκείνη με προέτρεψε να επικοινωνήσω μαζί τους και να δοκιμάσω την τύχη μου.

Με ποιο τρόπο σας βοήθησε ο οργανισμός;

Το The People’s Trust ήρθε ακριβώς τη στιγμή που το είχαμε ανάγκη! Η οικονομική υποστήριξη που λάβαμε μας βοήθησε να εξοπλίσουμε το κατάστημα με καλύτερες ηλεκτρικές συσκευές, όπως φούρνο, ψυγείο και φριτέζα, προκειμένου να είναι πιο λειτουργική η επιχείρηση και εμείς πιο γρήγοροι στην προετοιμασία του φαγητού.

Θα προτείνατε το The People’s Trust σε έναν νέο επιχειρηματία;

Το έχω προτείνει ήδη σε όλους! Είναι μαγικό να υπάρχει κάποιος που δε σε στηρίζει απλώς οικονομικά, αλλά είναι δίπλα σου σε όλο το ταξίδι, σε συμβουλεύει και σε καθοδηγεί. Είναι, δηλαδή, σαν την οικογένειά σου!

Magic-Kitchen2.jpg?mtime=20221114145538#asset:383295

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr