NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Θ. Γιαλούρης Forum SA. Τρεις προϋποθέσεις για να γίνει hub εκθέσεων η Ελλάδα, ο ρόλος της ΧENIA

Θ. Γιαλούρης Forum SA. Τρεις προϋποθέσεις για να γίνει hub εκθέσεων η Ελλάδα, ο ρόλος της ΧENIA

«Οι εκθέσεις δεν πρόκειται να υποκατασταθούν ούτε και να αντικατασταθούν από κάθε λογής ηλεκτρονικές προσπάθειες. Η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή υπερισχύει έναντι της ψυχρότητας μιας οποιασδήποτε οθόνης» δηλώνει σήμερα στο epixeiro gr, ο Διευθυντής Marketing και Αντιπρόεδρος της Forum SA, Θανάσης Γιαλούρης, προσθέτοντας ότι μόνο σε αυτές τις διοργανώσεις οι επαγγελματίες μπορούν να έχουν αληθινή επαφή με τους προμηθευτές και την αγορές.

Αναφερόμενος στη XENIA υπογραμμίζει ότι η διοργάνωση έρχεται να δώσει λύσεις σε κάθε επιχειρηματία του τουρισμού, ενώ για πρώτη φορά η έκθεση απευθύνεται σε αρχιτέκτονες και μηχανικούς με πλήρη κατασκευαστικό τομέα και με το Architect Lab.

Η Ελλάδα, τονίζει, μπορεί να γίνει κέντρο συνεδριακού τουρισμού και εκθέσεων, διευκρινίζοντας ότι για να πετύχει αυτό το στόχο απαιτείται να γίνουν έργα υποδομής, το μετρό να φτάσει στο Metropolitian Expo, καθώς και να ολοκληρωθεί το έργο στο Ελληνικό και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Μιλήστε μας για το ρόλο επαγγελματικών εκθέσεων και πώς αυτές συμβάλλουν στην ανάπτυξη των προϊόντων/υπηρεσιών και των κλάδων στην οικονομία;

Oι επαγγελματικές εκθέσεις είναι ο ουσιαστικός κρίκος μεταξύ της προμηθευτικής αγοράς και των επαγγελματιών κάθε κλάδου στον οποίο απευθύνονται. Μόνο σε αυτές τις διοργανώσεις οι επαγγελματίες μπορούν να έχουν αληθινή επαφή με το σύνολο της προμηθευτικής αγοράς, να συγκρίνουν ποιότητες και τιμές, αλλά, και το πλέον σημαντικό, να έχουν την ανθρώπινη επαφή, που τελικά μπορεί να επισφραγίσει ή και να ακυρώσει μια πιθανή συνεργασία. Παράλληλα, ο τζίρος που πραγματοποιείται τόσο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής έκθεσης, αλλά και για το επόμενο εξάμηνο είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα έχει θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομίας.

Ποια, από τις εκθέσεις που διοργανώνει η Forum AE είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα σε επίπεδο εσόδων, αλλά και ευρύτερης συμβολής της στην οικονομία;

Οι δύο μεγαλύτερες εκθέσεις που διοργανώνει η FORUM AE είναι αδιαμφισβήτητα η HORECA και η FOOD EXPO. H καθεμία από αυτές παίζει καθοριστικό ρόλο στην εθνική οικονομία, καθώς στη μεν HORECA ουσιαστικά πραγματοποιείται η έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, ενώ στη FOOD Expo, μέσω της μεγάλης διεθνοποίησής της, δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες παραγωγούς Τροφίμων και Ποτών να αναπτύξουν το δίκτυο των πωλήσεών τους και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας καθώς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες διεθνείς αγοραστές από κάθε γωνιά του πλανήτη και φυσικά με δεκάδες χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκεκριμένα αυτές οι δύο εκθέσεις έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια ανάπτυξής τους μιας και το διεθνές εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo παρότι είναι το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο της χώρας μας, δεν έχει -προς το παρόν- άλλους διαθέσιμους χώρους.

Ποιο είναι το σκεπτικό των ενοτήτων / θεματικών πίσω από την μεθαυριανή XENIA διοργάνωση (Σάββατο 26 με Δευτέρα 28); Και τι προσδοκάτε, εσείς από την έκθεση αυτή;

Η φετινή διοργάνωση της ΧΕΝΙΑ, έρχεται να προσφέρει λύσεις σε κάθε επιχειρηματία του Τουρισμού. Με έναν πολύ μεγάλο και πλήρη κατασκευαστικό τομέα, με το Architect Lab που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και απευθύνεται στους αρχιτέκτονες και τους κατασκευαστές κάθε είδους τουριστικού καταλύματος, αλλά και με τους περισσότερους από τους 500 συνολικά εκθέτες της μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Μια αναβάθμιση που φαίνεται μονόδρομος για την επίτευξη όχι μόνο νέων ρεκόρ προσέλκυσης ξένων τουριστών, όσο για την αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης.

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μεγάλο κέντρο Επαγγελματικών διοργανώσεων (εκθέσεων/ συνεδρίων). Ποια τα πλεονεκτήματα; Υπάρχουν εμπόδια αυτή την στιγμή;

Η γεωγραφική θέση της χώρας μας είναι ιδανική ώστε στο μέλλον να μπορέσει να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερα συνέδρια και εκθέσεις. Για να μπορέσουμε όμως να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε τις κατάλληλες υποδομές, να δούμε με ποιο τρόπο το Ελ. Βενιζέλος θα μπορούσε να καταστεί διεθνές hub, να συνδεθεί επιτέλους το εκθεσιακό κέντρο με το ΜΕΤΡΟ, να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, να προχωρήσει το The Ellinikon project.

Ποια τα οφέλη σας από την συνεργασία σας με την NürnbergMesse. Η NürnbergMesse είναι από τους μεγαλύτερους διοργανωτές εκθέσεων στον κόσμο. Ποιοι οι στόχοι σας για την Ελλάδα;

Το να είσαι μέλος μια παγκόσμιας εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων (αξίζει να σημειώσουμε πως η NürnbergMesse είναι στην πρώτη δεκάδα διεθνώς) μόνο οφέλη και συνέργειες μπορεί να προσφέρει. Έχουμε μια άριστη συνεργασία, ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία μιας και η FORUM για το δικό της μέγεθος θεωρείται πρωτοπόρα σε πολλούς τομείς και ευελπιστούμε πως με την πλήρη επάνοδο στην κανονικότητα θα έχουμε ακόμη περισσότερες συνέργειες. Μην ξεχνάτε πως η βιομηχανία των εκθέσεων στη Γερμανία έχει δεχθεί μεγαλύτερο πλήγμα από ό,τι στη χώρα μας, καθώς εκεί πολύ μεγάλα ποσοστά εκθετών και επισκεπτών προέρχονται από όλο τον κόσμο και οι κάθε είδους περιορισμοί στις μετακινήσεις δημιουργούν ένα ντόμινο ύφεσης για τον συγκεκριμένο κλάδο. Πάντως όσο οι εκθέσεις επανέρχονται στην κανονικότητα τόσο μεγαλώνει η βεβαιότητα ότι τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να υποκατασταθούν ούτε και να αντικατασταθούν από κάθε λογής ηλεκτρονικές προσπάθειες. Η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή υπερισχύει έναντι της ψυχρότητας μιας οποιασδήποτε οθόνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr