NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δήλωση Φον ντερ Λάιεν και Γιουν για την ψηφιακή εταιρική σχέση ΕΕ - Δημοκρατίας της Κορέας

Δήλωση Φον ντερ Λάιεν και Γιουν για την ψηφιακή εταιρική σχέση ΕΕ - Δημοκρατίας της Κορέας

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορεάς, κ. Γιουν Σουκ-γέολ προχώρησαν σε κοινή δήλωση σχετικά με την ψηφιακή εταιρική σχέση ΕΕ - Δημοκρατίας της Κορέας.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρόεδροι δήλωσαν πως:

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή έναρξη της νέας ψηφιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας της Κορέας. Σε έναν όλο και πιο ασταθή κόσμο, η συνεργασία με εταίρους που ενστερνίζονται δημοκρατικές αξίες είναι σημαντικότερη από ποτέ για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις.

Αυτή η στραμμένη στο μέλλον εταιρική σχέση θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ αξιόπιστων και τεχνολογικά προηγμένων εταίρων στον ψηφιακό τομέα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη πρόοδο των ευρωπαϊκών και κορεατικών οικονομιών και για τους εμπορικούς και επενδυτικούς μας δεσμούς. Θα προαγάγει κοινές εργασίες για τους ημιαγωγούς, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς, την κβαντική υπολογιστική και την υπολογιστική υψηλών επιδόσεων, την κυβερνοασφάλεια, την τεχνητή νοημοσύνη, τις πλατφόρμες, τα δεδομένα και τις δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτής της εταιρικής σχέσης, και αναγνωρίζοντας από κοινού ότι θα πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας ώστε η ψηφιακή καινοτομία να υπηρετεί οικουμενικές αξίες, όπως η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των παγκόσμιων πολιτών, σχεδιάζουμε επίσης να θέσουμε σε λειτουργία έναν μηχανισμό διαβούλευσης μεταξύ της Κορέας και της ΕΕ, μέσω του οποίου θα συζητάμε τρόπους ενίσχυσης της αλληλεγγύης για την ελευθερία των ψηφιακών πολιτών.

Ευχαριστούμε τον επίτροπο κ. Τιερί Μπρετόν και τον υπουργό κ. Λι Τζονγκ Χο για τις προσπάθειές που κατέβαλαν για την ανάπτυξη αυτής της εταιρικής σχέσης και προσβλέπουμε στην ταχεία υλοποίησή της.

Η ψηφιακή εταιρική σχέση βασίζεται στη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας της Κορέας στους τομείς του εμπορίου, της έρευνας και της τεχνολογίας. Αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μας προς όφελος των πολιτών και των δύο πλευρών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr