NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η NASA κατασκευάζει υποδομές στη Σελήνη

Η NASA κατασκευάζει υποδομές στη Σελήνη
Φωτογραφία: A new award from NASA will support ICON in developing construction technology that could be used on the Moon and Mars. Credits: ICON/BIG-Bjarke Ingels Group

Καθώς η Nasa σχεδιάζει τη μακροπρόθεσμη ανθρώπινη εξερεύνηση της Σελήνης υπό την εποπτεία της Artemis, απαιτούνται νέες τεχνολογίες για να ανταποκριθούν στις μοναδικές προκλήσεις της ζωής και της εργασίας σε έναν άλλο κόσμο.

Η NASA ανέθεσε στην ICON, που βρίσκεται στο Όστιν, μια σύμβαση για την ανάπτυξη κατασκευαστικών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατασκευή έργων υποδομής, όπως επιφάνειες προσγείωσης, χώρους διαμονής και δρόμους στην επιφάνεια της Σελήνης.

«Για να εξερευνήσουμε άλλους κόσμους χρειαζόμαστε καινοτόμες νέες τεχνολογίες προσαρμοσμένες σε αυτά τα περιβάλλοντα και τις εξερευνητικές μας ανάγκες», δήλωσε η Niki Werkheiser, διευθύντρια τεχνολογικής ωρίμανσης στη Διεύθυνση Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA, «Η προώθηση αυτής της εξέλιξης με τους εμπορικούς μας εταίρους θα δημιουργήσει τις ικανότητες που χρειαζόμαστε για μελλοντικές αποστολές».

Η ανάθεση αποτελεί συνέχεια του έργου της ICON, στο πλαίσιο μιας σύμβασης διπλής χρήσης, για την Έρευνα Καινοτομίας Μικρών Επιχειρήσεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η οποία χρηματοδοτείται εν μέρη από τη NASA. Η νέα NASA SBIR Phase III ανάθεση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του συστήματος κατασκευής Olympus, το οποίο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί τοπικούς πόρους στη Σελήνη και τον Άρη ως δομικά υλικά. Η σύμβαση ισχύει μέχρι το 2028 και έχει αξία 57,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ICON θα συνεργαστεί με το Marshall Space Flight Center της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, στο πλαίσιο του προγράμματος Moon to Mars Planetary Autonomous Construction Technologies της Διεύθυνσης Διαστημικής Τεχνολογίας. Η NASA συνεργάζεται με τη βιομηχανία, την κυβέρνηση και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στο πλαίσιο του έργου Moon to Mars Planetary Autonomous Construction Technologies.

Η ανάθεση θα βασιστεί στις εμπορικές δραστηριότητες της ICON και σε άλλες εργασίες με τη NASA.

To ICON 3D εκτύπωσε ένα προσομοιωμένο αρειανό βιότοπο 157,9 τετραγωνικών μέτρων, που ονομάζεται Mars Dune Alpha, που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της αναλογικής αποστολής για την υγεία και την απόδοση του πληρώματος της NASA, που ξεκινάει το 2023.

Η ICON διαγωνίστηκε επίσης στο 3D Printed Habitat Challenge της NASA. Η εταιρεία συνεργάστηκε με το Colorado School of Mines in Golden και η ομάδα κέρδισε ένα βραβείο για την τρισδιάστατη εκτύπωση ενός δείγματος κτηρίου που δοκιμάστηκε για την ικανότητα του για στεγάνωση, για αντοχή και για ανθεκτικότητα σε ακραίες θερμοκρασίες.

Το Moon to Mars Planetary Autonomous Construction Technologies είναι μέρος του Game Changing Development program στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA.

Πηγή: NASA.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr