NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Παράταση αναπροσαρμογής επαγγελματικών μισθώσεων με όριο το 3% και για το 2023

Παράταση αναπροσαρμογής επαγγελματικών μισθώσεων με όριο το 3% και για το 2023

Σε παράταση της αναπροσαρμογής έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.​

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης η νέα ρύθμιση θα ορίζει πως από 1/1/2023 έως 31/12/2023 θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 -αυτή τη φορά- για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Το πλαφόν θα ισχύσει, όπως και φέτος, για όλες τις αναπροσαρμογές μισθώματος που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την επιχειρηματική κοινότητα την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση του Πρωθυπουργού αποτελεί μια πάγια θέση της ΚΕΕΕ και της επιχειρηματικής κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουν όλες οι επιχειρήσεις, η απρόσκοπτη λειτουργεία τους, η συνέχιση της παραγωγικότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης.

Ταυτόχρονα η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου ανέφερε σχετικά «με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διατήρηση του πλαφόν 3% για έναν ακόμα χρόνο στις επαγγελματικές μισθώσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο που πρώτο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε αιτηθεί προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ως ένα στοχευμένο μέτρο που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην απειλή του αυτοτροφοδοτούμενου πληθωρισμού. Ευελπιστούμε ότι στη διάταξη θα συμπεριληφθούν και οι εταιρείες στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχει το Δημόσιο κατά ποσοστό 100%, καθώς και οι θυγατρικές των εταιρειών αυτών, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης των επιχειρήσεων, όπως έχει αιτηθεί το ΕΒΕΑ με πρόσφατη επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr