NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ventures Thrive: Υποστήριξη Deep-Tech startups με κεφάλαια 1,5 εκατ. ευρώ equity-free και επιτάχυνση

Ventures Thrive: Υποστήριξη Deep-Tech startups με κεφάλαια 1,5 εκατ. ευρώ equity-free και επιτάχυνση

​Το Ventures Thrive, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που θα υποστηρίξει Deep Tech Startups, με την χρηματοδότηση του European Innovation Council, δημιουργήθηκε από τους ​Anthology Ventures, Wolves Summit και το Acceler8

Στα πλαίσια του προγράμματος θα επιταχυνθούν συνολικά 32 startups από τη Κεντρο-Ανατολική Ευρώπη καθώς και από ένα σύνολο χωρών που προσδιορίζονται ως “Widening Countries” που περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Πολωνία Ρουμανία, τη Μάλτα, τη Μολδαβία κ.α. και που ιστορικά δεν είχαν τη δικτύωση, τη χρηματοδότηση και τις διασυνδέσεις που υφίστανται στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει με συνολικά 1.5Μ ευρώ equity-free κεφάλαια τις επιλεγείσες startups. Ο πρώτος κύκλος του Ventures Thrive θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις τον Ιανουάριο του 2023 στοχεύοντας στο Climate-Tech και τομείς όπως: energy, food, agriculture and waste, transport/mobility, sustainable finance κλπ. Τον Μάρτιο του 2023 θα ξεκινήσουν οι υποστηρικτικές διαδικασίες του πρώτου κύκλου που θα διαρκέσουν 8 μήνες.

Κύρια στοιχεία της προσπάθειας είναι η συνεργατική δημιουργία λύσεων που θα προσδιορίζονται από μεγάλες επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού χώρου που θα συμμετέχουν στο Ventures Thrive καθώς και η βοήθεια στο να συγκεντρωθούν επιπλέον επενδυτικά κεφάλαια ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που θα συμβάλλουν στα πλαίσια του προγράμματος την ανάπτυξη των επιλεγμένων επιχειρήσεων που θα χρησιμοποιήσουν Blockchain, DLT, Τεχνητή Νοημοσύνη, Machine Learning, Νανοτεχνολογία κλπ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr