NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

e-γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ασθενείς με καρκίνο, οικείους και φροντιστές από την CPRGGreece​

e-γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ασθενείς με καρκίνο, οικείους και φροντιστές από την CPRGGreece​

Η CPRGGreece παρέδωσε εδώ και λίγες ημέρες στο ελληνικό –κι όχι μόνο– κοινό την «e-Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για Ασθενείς με Καρκίνο, Οικείους & Φροντιστές», παρέχοντας –δωρεάν, καθημερινά και άμεσα– υποστήριξη σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, μέσα από μια αξεπέραστη δυναμική 35 στελεχών.

Σε έναν κόσμο που οι αξίες της προσφοράς και της ανθρωπιάς δεν θεωρούνται δεδομένες, η νέα γενιά της Ελλάδας συνεχίζει να καινοτομεί, συνεχίζει όχι μόνον να στέκεται αρωγός σε όσες και όσους έχουν ανάγκη, αλλά να προχωρά σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες.

Οι ωφελούμενοι, που εντάσσονται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, μπορούν να αποστείλουν ένα γραπτό μήνυμα SMS, γράφοντας «Γραμμή», στο +306946868422. Έπειτα, θα λάβουν ως απάντηση μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Με την οριστική υποβολή της φόρμας, θα ενημερωθούν εκ νέου για την ένταξή τους και θα μεταφερθεί το αίτημά τους στον αρμόδιο εθελοντή, για να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσης του αιτήματος των ωφελουμένων. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται κάθε μέρα, στο σύνολο του έτους!

Ψυχολόγοι και πολλοί άλλοι επιστήμονες – εθελοντές (επιστημών υγείας, πληροφορικής, οικονομικών, κ.ά.), όλοι τους νέοι άνθρωποι με μεράκι για αλληλεγγύη, προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υψηλού επιπέδου παροχές τους σε ένα ισχυρά συσπειρωμένο δίκτυο ενός πολλά υποσχόμενου Οργανισμού. Οι εθελοντές είναι επιστήμονες που έχουν επιλεγεί, εκπαιδευτεί και καταρτιστεί ειδικά για τους σκοπούς της e-Γραμμής.

Στους ωφελούμενους, μεταξύ άλλων, παρέχεται: ψυχολογική ή/και ψυχοσυμβουλευτική υποστήριξη, διασύνδεση με εξωτερικούς συνεργάτες Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοσεξουαλική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη (ψηφιακή αρωγή, πληροφορίες καθημερινότητας, ειδικά ζητήματα, διεπαφή με Δομές, κ.ά.), διασύνδεση με εξωτερικούς συνεργάτες νομικής & ασφαλιστικής υποστήριξης, καταγραφή αιτημάτων δωρεών με σκοπό την κάλυψη υλικών αναγκών των ωφελουμένων.

Ποια είναι, όμως, η CPRGGreece που απασχολεί τους τελευταίους μήνες με τις δράσεις της; Η Cancer Prevention Research Group in Greece (CPRGGreece) είναι εθελοντική, μη κερδοσκοπική, οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2021 από τον Ευστράτιο Αθανασίου. Βασικός σκοπός της CPRGGreece είναι η σύζευξη μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας. Η CPRGGreece στοχεύει στη μελέτη της πρόληψης του καρκίνου, μέσα από ένα διεπιστημονικό πρίσμα πολλαπλών πεδίων (επιστήμες υγείας, κοινωνικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, επιστήμες της αγωγής) και εξειδικεύσεων (κλινική ιατρική, φαρμακολογία, ψυχολογία, διατροφολογία, κοινωνιολογία, επιστήμη του στρες, βιολογία, χημεία, στατιστική, δημόσια υγεία, επιδημιολογία, οικονομικά, κοινοτική υγεία, παιδαγωγική, κ.ά.), με απώτερη ελπίδα την εθελοντική ενίσχυση της κοινότητας απέναντι στις νεοπλασματικές νόσους (προσφορά, ιατρικός αλφαβητισμός, θωράκιση προαγωγής υγείας). Πλέον η ΕΕΕΠΚΑ μετρά περισσότερα από 750 μέλη σε 73 χώρες του κόσμου!

Αφενός, ερευνητικά άρθρα, μελέτες και ανακοινώσεις μελών της CPRGGreece σε συνέδρια και αφετέρου δράσεις κοινωνικής προσφοράς ή ενημέρωσης κοινού, συνθέτουν τον διττό σκοπό, την σύζευξη μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας. Γνωρίζοντας ραγδαία αποδοχή και αυξάνοντας διαρκώς τον αριθμό των ενεργών μελών της, τον Νοέμβριο του 2021 συστάθηκε και επισήμως υπό την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου (ΕΕΕΠΚΑ) – Cancer Prevention Research Group in Greece (CPRGGreece)», από την σύμπραξη 20 συνεταίρων, 20 νέων επιστημόνων που έχουν όραμά τους την βιοψυχοκοινωνική υγεία.

Παρά τον ένα μόλις χρόνο επίσημης λειτουργίας της CPRGGreece, έχουν αναπτυχθεί ήδη 6 ενεργά ερευνητικά θέματα και 12 κοινωνικά project, και ετοιμάζονται νέα!

Η καινοτομία, η παγκόσμια συνεργασία και η οικονομική ανεξαρτησία, ταυτόχρονα με την υψηλή ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θεωρούμε καθιστούν την CPRGGreece μια εξαιρετικά πρωτότυπη πρωτοβουλία – για τα Ελληνικά και διεθνή δεδομένα – επεκτείνοντας τις δράσεις της ως πρότυπο εθελοντισμού, που αξίζει το ευρύ κοινό να γνωρίσει!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την e-Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης: www.cprggreece.org/supportline.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr