NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Βιβλία
ανάγνωση

Θέλω να ’ναι πάντα μέρα ένα βιβλίο για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Θέλω να ’ναι πάντα μέρα ένα βιβλίο για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
16_12_2022 | 16:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Βιβλία

Μια ιστορία για τον κύκλο της μέρας και της νύχτας και για την αξία τού να μοιραζόμαστε από τη συγγραφέα Ζηνοβία Βασιλειάδη.

Ο Άρης λάτρευε τη μέρα. Έπαιζε, χόρευε, γελούσε, τραγουδούσε. Κάθε μέρα διασκέδαζε και καλοπερνούσε. Ώσπου ερχόταν το βράδυ και μελαγχολούσε. «Δε θέλω να φεύγει η μέρα», μονολογούσε. Σε όλους αρέσει να είναι μέρα! Τι θα γινόταν όμως αν μια μέρα δεν ξημέρωνε ποτέ; Πού θα πήγαινε ο ήλιος; Μια ιστορία για τον κύκλο της μέρας και της νύχτας και για την αξία τού να μοιραζόμαστε... ακόμα και τον ήλιο!

Ένα παραμύθι για παιδιά άνω 3 ετών, το οποίο πραγματεύεται την εναλλαγή νύχτας – ημέρας με την αξία του να μοιράζομαι.

Η συγγραφέας του βιβλίου Ζηνοβία Βασιλειάδη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχαναλυτική Ψυχοπαθολογία και στην Ειδική Αγωγή. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παιδοψυχολογίας και της οικογενειακής θεραπείας από το 2008, και είναι μητέρα δύο παιδιών. Η αγάπη της για τη σκέψη των παιδιών και τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο αποτέλεσαν την έμπνευση για το βιβλίο.

Η Μαρίνα Δημοπούλου (Marina Dimo), που έκανε την εικονογράφηση του βιβλίου, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική (Σχολή Βακαλό) και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο (MA in Arts in Design, Middlesex University). Αφού εργάστηκε σε περιοδικά στην Ελλάδα, σύντομα την κέρδισε η Ιταλία όπου και μετακόμισε για δέκα χρόνια. Εκεί ειδικεύτηκε στο design εντύπων και λογοτύπων και ξεκίνησε να ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται με Οργανισμούς και εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως γραφίστρια και εικονογράφος. Μέχρι σήμερα έχει εικονογραφήσει έξι παιδικά βιβλία, έχει σχεδιάσει χαρακτήρες branding, έχει επιμεληθεί επαγγελματικούς καταλόγους και μελέτες, και ασχολείται με το Visual Design για αίθουσες για παιδιά και σκηνικούς χώρους παραστάσεων. Για τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει εικονογραφήσει τα βιβλία: Οι συνωμότες της τσουγκράνας, Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη, Το παραμύθι της μοναξιάς, Μια αγκαλιά κι ένα φιλί κι... ένα κουτό κουτί.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από της εκδόσεις Καλειδοσκόπιο (www.kaleidoscope.gr)

kaleidoskopio.jpg?mtime=20221216161943#asset:389527


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr