NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Πλεύρης: Έχουμε επάρκεια φαρμάκων - Οι όποιες ελλείψεις εντοπίζονται στα ιδιωτικά φαρμακεία

Πλεύρης: Έχουμε επάρκεια φαρμάκων - Οι όποιες ελλείψεις εντοπίζονται στα ιδιωτικά φαρμακεία
03_01_2023 | 12:06 03_01_2023 | 12:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Υγεία

«Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που οφείλεται στη χαμηλή παραγωγή και έλλειψη πρώτων υλών, που η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό γιατί έχει εγχώρια παραγωγή, όπως αποδέχεται το σύνολο της ελληνικής και πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Σε αντίθεση με άλλες χώρες η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια φαρμάκων στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και οι όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται μόνο στα ιδιωτικά φαρμακεία» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Πρόκειται, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας για ένα πρόβλημα που μαστίζει τις μεγαλύτερες χώρες με τα πιο ακριβά φάρμακα όπως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία την Αγγλία και το σύνολο των χωρών της ΕΕ καταδεικνύει ότι δεν μπορεί να καταλάβει την παγκόσμια διάσταση του θέματος και θεωρεί το πρόβλημα εθνικό και πρόβλημα αποκλειστικά παράλληλων εξαγωγών τη στιγμή που η έλλειψη στην παρούσα φάση αφορά πρωτίστως φάρμακα και δραστικές που δεν εξάγονται, όπως πχ η παρακεταμόλη.

«Η κυβέρνηση διασφαλίζει όλες τις θεραπείες στις καλύτερες τιμές, στηρίζει την εγχώρια παραγωγή και την καινοτομία, παίρνει μέτρα για την κάλυψη των ελλείψεων και λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη διασφαλίζοντας καθημερινά με μέτρα την επάρκεια φαρμάκων και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την κοινή αντιμετώπιση σε επίπεδο ΕΕ του παγκόσμιου προβλήματος της έλλειψης φαρμάκων», καταλήγει ο κ. Πλεύρης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr